Следва: Момиче взе ум...

Баневи вече са в България, кацнаха с различни полети (ВИДЕО ОТ САМОЛЕТА)

06 Декември 2018
0 3275

Арестантката Евгения Банева кацна в 13:19 часа на летище София с полет от Мюнхен.

 

Тя бе отведена с кола на Съдебна охрана.

 

""

 

С друг полет от Франкфурт в 13:39 часа пристигна и мъжът ѝ Николай Банев.

 

Припомняме ви, че Баневи бяха задържани във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест. Заповедта е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод „Полимери”, укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина. Миналата седмица френският съд разреши екстрадицията им.

 

""

 

Бизнесът на скандално известното с демонстрация на богатството си семейство е проверяван нееднократно. При проверка през миналата година в „Полимери“ премиерът Борисов заяви:

“Убеден съм, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж ще си получат заслуженото. Искам да успокоя хората в региона и самата Варна, защото това е екологична бомба, която ако не се вземат мерките, които взехме, ще причини огромни екологични последствия. Обръщам се и към Зелените, защото освен всичко, което правят, трябва да наблюдават и тези процеси. Защото приватизацията, освен че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика, е много интересно. Активите отиват за частниците, а вредния отпадък и утилизацията остават за данъкоплатеца, добре ли е. Звучи като виц, но е факт. В момента държавата плаща тока, водата наблюдението“, заяви премиерът.

 

Източник: "Нова"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции