Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Бащата на бебето, загинало в катастрофата с Местан: Карах с между 90 и 110 км/ч (снимки)
Бащата на бебето, загинало в катастрофата с Местан: Карах с между 90 и 110 км/ч (снимки)
04-23-19
добавено
18968
прегледа

Бащата на загиналото бебе с инцидента с Лютви Местан застана за първи път пред камера. Юсеин Ахмед Т. отказа да говори подробно катастрофата, но заяви, че при инцидента е карал с между 90 и 110 км/ч.

 

 

СЪДЪТ В КЪРДЖАЛИ ОТМЕНИ ГАРАНЦИЯТА ОТ 10 000 ЛВ. НА ЛЮТВИ МЕСТАН

 

Юсеин Ахмед Т. (в дясно), бащата на загиналото бебе от инцидента с Лютви Местан, застана за първи път пред камера

Юсеин Ахмед Т. (в дясно), бащата на загиналото бебе от инцидента с Лютви Местан, застана за първи път пред камера

 

Междувременно близките на загиналото дете вече са изпратили вече искане до Върховната касационна прокуратура тя да упражни контрол върху следствените органи в Кърджали как се води разследването и дали всички доказателства се събират по надлежния ред. Близките имат съмнение, че разследването няма да е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени.

 

"Имало е видимост, той не е спрял на СТОП-а, минал е директно на средата на пътя и така е станало произшествието. Местан е виновен, той не знае закона щом не е спрял на знака. Като се огледаш наляво надясно - всичко се вижда", коментира дядото на починалото бебе Джавдет Сали пред Нова тв.

 

Според близки на семейството, Лютви Местан не е оказал помощ, не е слязъл от колата си и половин час е стоял в нея, докато дойдат полицаите.

 

"Ако беше спрял нямаше да се случи такова нещо. Има добра видимост, можеше да се спре, да се помогне и всичко можеше. Ако беше спрял, това нямаше да се случи", каза Ергюн Мюмюн, който е близък на семейството. 

 

"Ако има закони в тази държава, то те трябва да са еднакви за всички нас", посочи дядото на починалото бебе.

 

ЛЮТВИ МЕСТАН С НОВА МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ ОТ 10 000 ЛЕВА

 

"Дъщеря ми още не е в състояние да стане от леглото, все още лежи, не знаем какво ще й се случи. Все плаче и как ще свикне без бебето, не знам. Вчера беше изписана от болницата в Кърджали", каза още той.

 

"Притесняваме се, че може всичко да се потули. Той има пари, има мощ и ще ги подкупи. Вярваме на държавата. Страх ни е от богатите", заяви още Ергюн Мюмюн.

 

Както е известно, съдът в Кърджали отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на Лютви Местан след катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

 

Решението на съда е окончателно и не подлежи на протест или обжалване. Така сега лидерът на ДОСТ ще може отново да управлява моторно превозно средство. Срещу Лютви Местан е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост.

 

 

Източник: dir.bg