<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87004" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: AstraZeneca: Регул...

Бебето на ваксинирана срещу Covid-19 се е родило с антитела

08 Април 2021
0 393

Бебето на ваксинирана срещу Covid-19 туркиня се е родило с антитела, съобщава турският в. “Дейли сабах”, цитиран от NOVA.

Зейнеп Аслъ Каплан, която работи в родилната клиника на анкарска болница, е била ваксинирана с две дози от китайската ваксина “КоронаВак” в рамките на ваксинацията на медиците. Каплан е получила първата доза в 29-ата гестационна седмица на бремеността си, а втората – в 33-тата седмица. Жената е родила преди 20 дни, в 38-ата седмица на своята бременност.

Пред турската агенция ИХА Каплан съобщи, че направените изследвания са потвърдили наличието на антитела у новороденото. Туркинята каза още, че има антитела и в кърмата й и сега следят дали те ще бъдат предадени и на новородения й син.

Главният лекар на клиниката проф. Йозлем Моралоглу Текин съобщи, че са започнали да събират данни за ваксинацията на бременни здравни работнички, които вече са родили. Тя посочи, че са запознати с известните сведения за прилагане на ваксините на Модерна и Пфайзер при бременност и кърмене, но добави, че е нужна повече информация.

“Обърнахме се към здравното министерство за провеждане на проучването”, добави лекарката.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции