<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87004" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: AstraZeneca: Регул...

Бебето на ваксинирана срещу Covid-19 се е родило с антитела

08 Април 2021
0 404

Бебето на ваксинирана срещу Covid-19 туркиня се е родило с антитела, съобщава турският в. “Дейли сабах”, цитиран от NOVA.

Зейнеп Аслъ Каплан, която работи в родилната клиника на анкарска болница, е била ваксинирана с две дози от китайската ваксина “КоронаВак” в рамките на ваксинацията на медиците. Каплан е получила първата доза в 29-ата гестационна седмица на бремеността си, а втората – в 33-тата седмица. Жената е родила преди 20 дни, в 38-ата седмица на своята бременност.

Пред турската агенция ИХА Каплан съобщи, че направените изследвания са потвърдили наличието на антитела у новороденото. Туркинята каза още, че има антитела и в кърмата й и сега следят дали те ще бъдат предадени и на новородения й син.

Бебето на ваксинирана срещу Covid-19 се е родило с антитела

Главният лекар на клиниката проф. Йозлем Моралоглу Текин съобщи, че са започнали да събират данни за ваксинацията на бременни здравни работнички, които вече са родили. Тя посочи, че са запознати с известните сведения за прилагане на ваксините на Модерна и Пфайзер при бременност и кърмене, но добави, че е нужна повече информация.

“Обърнахме се към здравното министерство за провеждане на проучването”, добави лекарката.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции