Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Бебе-делфинче почина по време на представление в делфинариумa във Варна (видео)
Бебе-делфинче почина по време на представление в делфинариумa във Варна (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
08-11-19
добавено
89833
прегледа

Бебе-делфинче почина по време на представление в делфинариума във Варна, съобщава bTV.

 

 

ДЕЛФИН УЧИ МАЛКО МОМИЧЕНЦЕ ДА ПЛУВА (ВИДЕО)

 

 

 

 

Малкото било родено едва преди девет дни. Обедното представление в петък не вървяло по сценарий. Настъпил смут, делфините отказали да играят, да танцуват, разказва  Бисер Любенов, който е бил по това време в делфинаруима.

 

 

ДЕЛФИН МОЛИ ВОДОЛАЗИ ЗА ПОМОЩ (ВИДЕО)

 

 

Спектакълът е прекратен, а посетителите на кафенето, от което се вижда мъртвото делфинче, са помолени да напуснат.
 

 

 

 


„Делфинчето било със здрави органи, но имало нарушена комуникация с майката. "Тя непрекъснато го обгрижваше, вдигаше го да си поема въздух, хранеше го”, обяснява Цветан Станев, биолог в делфинариума.
 

 

 

Петимата обитатели през лятото играят по 4 представления всеки ден - твърде много според природозащитниците.„Отнемат енергията на животните, колкото повече скачат.  Te наистина са енергични, но това е под команда, не е както в свободния океан”, смята Мария Радулова от Дружеството за защита на животните.

 Според международната статистика, между 65% и 75% от родените в делфинариум загиват в първите 6 месеца от живота си. Едно от изключенията е другото бебе – 9-месечният Флипър, който се развива отлично.

 

 

Източник: bTV