Следва: Протестиращи...

Бегач пресича на косъм от колите по скоростна отсечка на Околовръстното (видео)

31 Юли 2020
0 1656

Видео, споделено във Facebook/Забелязано в София показва как гол до кръста млад мъж с маратонки и раница пресича на бегом край колите на скоростна отсечка от Околовръстия път при Бояна.

Записът трае само десетина секунди и първоначално трябва време на зрителя да осъзнае ставащото, а именно, че между колите на трилентовото скоростно платно внезапно изскача бегач, спринтьор или просто пешеходец. Младият мъж се появява за секунда и ловко слаломира между автомобилите, за да пресече оттатък булавеарда, за който важи ограничение на скоростта до 80 км/час. Знаейки това, а и досещайки се с колко в действителност се движат някои водачи на подобни места, на нас, които гледаме, ни се изправят косите от дръзкото поведение на младежа.

Коментарите под публикацията са достатъчно изразителни за това, което повечето хора си мислят и възнамеряват – такъв експеримент да бъде наказан най-малкото с глоба, за да не се повтарят подобни безразсъдства, които някому могат да струват живота, а на други да донесат дълбоки огризения без вина.

За да бъдем докрай честни, редно е да споменем, че на Околовръстното шосе подлези и надлези няма, светофари – само на кръговите кръстовища, а знаем, че от двете страни живеят хора и не всички от тях се придвижват с коли. Така че пешеходците все някак трябва да стигнат от дома до работа или другаде. Но нека те не насилват късмета си и да не прекаляват с дързостта!

От Gospodari.com приканваме всеки един от нас, излизайки от къщи да си дава сметка от къде минава и как минава, особено що се отнася до натоварения трафик в столицата, защото е важно взаимно да се пазим!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции