<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75395" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бременна жен...

Бездомни кучета в клетки са захвърлени на сметището в Самоков (видео)

12 Октомври 2020
0 1667

Снимки на кучета в клетки, изхвърлени на сметището край Самоков предизвикаха гнева на граждани и природозащитници, пише Нова тв.

“Сметището не е място да се държат кучета. Като цяло в общината отношението към бездомните животни не е такова, каквото трябва да бъде в една европейска страна.”

На снимките се виждат и малки животни, което допълнително е възмутило хората. Според тях, става въпрос за две кучета на около два или три месеца, които не подлежат на кастрация в толкова ранен етап от живота си.

От общината отговарят, че става въпрос не за сметища, а за модерно депо за складиране на отпадъци. Секретарят на общината заяви пред медиите, че кучетата се извозват там за кастрация, тъй като общината не разполага с местен приют за бездомни животни, а депото е единственият обект, който се намира под 24-часово наблюдение.

“Ние много отдавна сме пристъпили към мерките по регистриране и обявяване на домашните кучета и сме пристъпили към залавянето на безстопанствените кучета от опитни хора, но тази дейност никак не е лесна и има голямо текучество на хора”, съобщават от общината.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции