Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Безумен нов мост в София забавя и обърква трафика (ВИДЕО)
Безумен нов мост в София забавя и обърква трафика (ВИДЕО)
Нередности Вземи EMBED
Loading the video...
02.09.16
добавено
69841
прегледа

Скъпи приятели, наш зрител ни изпрати интересен сигнал от София. Става дума за новия мост между кварталите "Люлин" и "Филиповци". Ето какво ни пише той:

 

ТОП 10 НА АБСУРДИТЕ С ВЕЛОАЛЕИТЕ В БУРГАС (СНИМКИ)

 

"Здравейте! Най-сетне се реших да Ви информирам за съществуването на едно съоръжение, което бих квалифицирал като триумф на инженерната мисъл.

 

Повече от шест месеца течеше ремонт за построяването му. А именно мост между кварталите Люлин и Филиповци. Дойде и дългоочакваният момент - денят на откриването му. Но за всеобщо изумление мостът вместо да улеснява и ускорява трафика, дори го забавя и обърква изненаданите жители на кв. Люлин 1.

 

От Околовръстното, посока към Калотина, е невъзможно да се завие към Люлин, защото въпреки че има знак за надясно към квартала, няма изграден път. Водачите или трябва да заобиколят през пътя за Банкя и Филиповци, или да отидат много по-надолу към Люлин 1 и 2.

 

Има и трети вариант - да минат напряко през бензиностанцията и да преминат през бордюра и насрещното движение.

 

От Люлин няма лента за включване в Околовръстното, посока Калотина. А за включването в посока Бояна има изграден път, НО е забранено със знак да се завие от моста наляво към него.

 

Трябва да се отиде навътре в кв. Филиповци и да се направи обратен завой!?! Отрязан е напълно достъпа до бензиностанцията на излизане от Люлин, която се намира на 5 метра от моста! Но е изграден тротоар и така достъпът е невъзможен.

 

Така, след дългото чакане за мост, на жителите на Люлин се налага или да заобиколят или да направят някое нарушение за да се качат на Околовръстното. Тоест вместо да облекчи трафика и да е в помощ на всички, мостът сега представлява едно голямо недоразумение.

 

"Уникален" проект, одобрен сигурно от няколко комисии и "умни глави" и реализиран "успешно". Все още се питам това наистина ли е измислено, проектирано и построено така? И вероятно не само аз се питам това. Как е възможно това? Дали е някаква шега или просто се проверява търпението на хората.

 

За да стане още по-пълна картинката, само няколкостотин метра преди този "шедьовър", на кръговото за към Банкя беше обособен и асфалтиран път към Люлин.

 

НО за изненада на всички беше затрупан!? Да точно така, затрупан със земя, направо върху асфалта и маркировката... Не ми остава друго освен да се обърна към Вас за съдействие. Предварително благодаря! Прилагам ви два видеоматериала.