<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76908" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Започва масо...

Белгия въвежда строга карантина до 13 декември

31 Октомври 2020
0 3568

Белгия въвежда за втори път карантина в опит да спре главоломното разпространение на Covid-19. Страната ще остане затворена поне до 13 декември, пише Клуб Z.

Мерките бяха обявени от премиера Александър де Кро. Те бяха окачествени от него като последен шанс и влизат в сила на 2 ноември.

Белгия: най-смъртоносният април от Втората световна война насам

Магазините, които не продават хранителни стоки, се затварят, а места като фризьорските салони, където близкият контакт е неизбежен, спират работа. Забраняват се посещения при приятели и дори при близки.

Извън дома се разрешава близък контакт само с един човек. Изключение се правят само за самотно живеещите, които могат да имат контакти с двама души.

12-годишно момиче почина от Covid-19 в Белгия

Работата от дома става задължителна. Ако това не е възможно, носенето на маска и проветряването са задължителни на работното място.

Ваканцията на всички училища се удължава до 15 ноември. Тя започва до втори ноември и трябваше да бъде само до края на идната седмица. След ваканцията децата ще се върнат в детските градини и началните училища.

Половината ученици от вторите и третите класове на гимназиите (еквивалентите на българските VII и VIII клас) са връщат в училище, а другата половина ще учи дистанционно. Университетското обучение става дистанционно поне до 1 декември. След това в аудиториите се връщат само първокурсниците.

На погребения могат да присъстват до 15 души, като се забраняват траурните церемонии.

Мерките ще парализират социалния живот в Белгия, призна министърът на здравеопазването Франк Ванденбруке.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции