<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64383" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пулмолог: Епи...

Белгия: най-смъртоносният април от Втората световна война насам

19 Май 2020
0 1413

Близо 15 000 души са починали през април в Белгия – най-високата стойност от Втората световна война насам, когато страната бе окупирана от нацистите, пише Дойче веле.

Заради епидемията от коронавирус

Това показва изследване на учени от Брюкселския Свободен университет, които са изчислили, че смъртните случаи през изминалия месец надхвърлят с 6000 средните стойности.

Снимка: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

“Месец април 2020 година е най-смъртоносният от Втората световна война насам – както в абсолютни числа, така и на глава от населението”, обявиха изследователите и уточниха, че всички смъртни случаи над средните стойности по всяка вероятност се дължат на пандемията от коронавирус, тъй като по принцип през април, когато приключва грипният сезон, смъртността винаги спада.

Над 9000 жертви

11-милионна Белгия е особено силно засегната от пандемията – над 55 500 са регистрираните случаи на зараза с новия коронавирус, жертвите са повече от 9000.

Десетки медици обърнаха демонстративно гръб на белгийския премиер в знак на протест (видео и снимки)

Във видеото по-горе можете да видите как десетки медици демонстративно обръщат гръб на премиера Софи Уилмес, докато тя пристига на посещение в белгийска болница. Протестът е срещу нескопосаната политика на правителството по време на пандемията от Covid-19.

Източник: Дойче веле

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции