<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81551" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тръмп заплаш...

Бившата съпруга на един от нахлулите в Капитолия го разпозна и го издаде на ФБР (снимки)

13 Януари 2021
0 1333

53-годишният Лари Рендъл от Тексас е един от поддръжниците на Доналд Тръмп, които на 6 януари нахлуха в американския парламент, за да осуетят узаконяването на изборните резултати и обявяването на Джо Байдън за новия президент на САЩ, пише bTV.

Не е ясно дали и кога Лари Рендъл щеше да бъде разпознат и арестуван от силите на реда, но за тази задача те получиха помощ от… бившата му съпруга.

След 18 години брак, на нея не ѝ е било трудно да разпознае по новините мъжа със зелена каска и бронирана жилетка, влязъл в парламента без покана. Тя се обадила на ФБР, които в неделя арестували Лари в Тексас.

Конспиративни теории, огнестрелни оръжия и неонацисти – кои са щурмоваците на Капитолия?

От документите за ареста става ясно, че поне още един човек е разпознал метежника, но не се уточнява кой е той.

Лари Рендъл е работил във военната промишленост. В събота е признал пред „Ню Йоркър“, че именно той е на снимките от Сената. В интервю за списанието, Лари потвърждава своята увереност, че на изборите за президент има много измами.

„Президентът Тръмп помоли своите поддръжници да го подкрепят и затова отидох във Вашингтон. Почувствах, че е важно, защото много обичам тази страна“, споделя 53-годишният мъж.

В съда го очакват две обвинения – за влизане в охранявана сграда без разрешение и за причиняване на безредици.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции