<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42000" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лъвът в "Ма...

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е задържан за купуване на гласове (видео)

03 Ноември 2019
0 1124

Бившият кмет на община Гърмен и бивш депутат Ахмед Башев е задържан за купуване на гласове в полза на един от кандидатите за кмет на общината, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Mediapool.

 

ПРЕД АХМЕД БАШЕВ ВСИЧКО Е ЗАКОННО, А НАД НЕГО НЯМА НИКОЙ

 

Башев беше кандидат за кмет на Гърмен, издигнат от коалиция ”Ние, гражданите” на първия тур, но не стигна до балотаж. На днешния втори тур в Гърмен се явяват кандидатът на ДПС Феим Иса и Минка Капитанова от Български демократичен център.

 

 

""

 

Снощи Башев е бил задържан и отведен в полицията за 24 часа. От прокуратурата не дават повече информация. Органите на реда са сезирани и за заплахи, отправени чрез есемес към кандидат за кмет на община Гърмен и неговото семейство. В града има засилено присъствие на полиция и гранична полиция. Има и автомобил на жандармерията.

 

 

За близо 100 разследвания за изборни нарушения съобщи Сотир Цацаров, който упражни правото си на глас в Пловдив. Общо в страната са образувани 95 досъдебни производства, като 17 от тях са бързи, а 23 лица са привлечени в качеството им на обвиняеми.

 

 

Валят сигнали и в ЦИК. В Централната избирателна комисия вече са постъпили около десет жалби и сигнали за нарушения на изборния процес, каза пред журналисти Александър Андреев, член и говорител на ЦИК. Сред тях има и сигнал за купуване на гласове. Той посочи, че ако хората видят нарушения на закона, могат да подават сигнали в районната прокуратура или в управленията на МВР по места. Четирима са задържани за купуване на гласове и в Плевен.

 

 

Източник:  Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции