<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80484" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От Covid-19 умира...

Бившият лекар на Марадона: Дон Диего беше уморен от живота, смъртта му е “нещо като самоубийство”

22 Декември 2020
0 1733

Доктор Алфредо Кае, бившият лекар на Диего Марадона, сподели, че според него смъртта на футболната легенда е “нещо като самоубийство” и че той бил “уморен от живота”. Лекарят, грижил се за здравето на починалия по-рано тази година Марадона в периода 1977-2007 г., даде интервю за Аржентинското национално радио, цитирано от Клуб Z.

Д-р Алфредо Кае

Продължава разследването срещу Леополдо Луке, личния лекар на Дон Диего в последните години от живота му. Може да му бъде повдигнато обвинение “за престъпна небрежност” при лечението на клиента му след претърпяната мозъчна операция, довела до причинена “смърт по непредпазливост”.

Разследват лекаря на Марадона за непредумишлено убийство (видео)

Леополдо Луке, личен лекар на Марадона

Д-р Кае обаче заяви: “За мен това не е просто инфаркт.”

Той разкри, че Марадона е опитвал самоубийство в миналото – при един от престоите си в Куба, когато навлязъл в насрещното и се блъснал в автобус, но оцелял. Катастрофата е представена като инцидент и потулена от властта на Хавана – №10 беше приятел на Фидел Кастро и чест негов гост.

Д-р Кае питал Марадона след това защо е опитвал да се самоубие и дали ще го направи отново. “Някой ден може би, няма как да знам…”, бил отговорът на легендата.

Лекарят разказва и за свой разговор с Вероника Охеда, бивша приятелка на Диего Марадона, майка на едно от децата му. Тя споделила, че той не искал повече да живее, защото бил направил всичко и се чувствал “свършен”.

Диего Марадона и Вероника Охеда

“Диего беше уморен, за мен всичко, което се случи в последните дни от живота му, беше на практика едно самоубийство”, смята Кае.

Той е посетил Марадона в болницата, докато се е възстановявал от мозъчната операция за премахване на хематом малко след 60-ия му рожден ден. Обвинява клиниката, че не е имала план как да се погрижи за световния шампион от 1986 г. И че е бил изписан твърде рано.

“Небрежност, безрасъдство и неопитност – всички тези три неща се случиха”, продължава медикът. “В клиниката видях, че не го наблюдаваха постоянно, нямаше сестри, нямаше план за него. Не се грижеха за Диего, както подобава. Трябваше да остане в болница, а не в къща, в която липса подготовка за човек в неговото състояние.”

Междувременно оказалият се на прицела на прокуратурата Леополдо Луке получи подкрепа от адвоката на Марадона – Матиас Морла.

Марадона и Матиас Морла

“Разбирам, че прокуратурата си върши работата и уважавам това, но знам, че ти, д-р Луке, направи много за Диего, грижеше се за него, подкрепяше го и много го обичаше”, гласи обръщение на юриста.

 “Диего също те обичаше и аз няма да те оставя сам в това. Ти се бореше за него с кръв, пот и сълзи – истината винаги излиза наяве.”

Не на същото мнение са дъщерите на Марадона – Далма и Джанина, които смятат, че Луке има вина. 

Далма и Джанина Марадона

Според медиите в Аржентина №10 е вземал коктейл от антидепресанти и антипсихотици за биполярното си разстройство. Лекари смятат, че те са поставили под стрес сърцето на Марадона в съчетание със зависимостта му към наркотиците и алкохола. Всичко това довело дотам сърцето да спре.

Във видеото горе можете да си припомните кадри от поклонението пред тленните останки на легендарния футболист в Буенос Айрес.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции