Следва: Загрижен гол...

Бик припада от изтощение на тренировка в училище за бикоборци (видео 18+)

18 Август 2019
37 14763

Шокиращо видео, в което млад бик припада от изтощение, след като е бил ползван за тренировка на деца и тийнейджъри във френско училище за бикоборци, сподели The Daily Mail.

 

 

""

 

 

Смущаващите кадри, направени от групата за права на животните One Voice, показват как животното се е срутило на колене, преди да бъде хванато за рогата и върнато насила обратно на крака.

 

Защитници на правата на животните призовават Френските училища за бикоборци да бъдат забранени, и алармират, че дори на деца на шест години им е позволено да ги посещават. Искайки да се сложи край на този спорт, активистите предупреждават, че ставайки част от подобно нещо от толкова малки, децата може да имат проблем при изпитването на емпатия и съчувствие впоследствие.  

 

 

""

 

 

 

Ужасяващият клип показва бик, който преследва червен чаршаф, преди да се строполи на земята. Той се опитва да стане, но се свлича обратно на пясъка. Тогава двама мъже идват и го сграбчват за рогата, за да го изправят, докато други двама бутат тялото му. Пети мъж се вижда как държи опашката на бика. 

 

 

""

 

 

Друг шокиращ клип от френското училище за бикоборци показва мъж, който върви с червен чаршаф в едната ръка към бика, докато с другата води малко дете.

 

"Всички тези образи показват истинското лице на бикоборството във Франция", се казва в изявление на One Voice. "Ние се обучаваме в интензивността на страданието на другите от най-ранна възраст."

 

 

""

 

 

Миналата година ООН призова Испания да забрани на деца да посещават кориди, с довода, че показването на насилие може да има "разрушителен ефект". Членове на Комитета за правата на децата препоръча възпитаниците на училищата за бикоборство да не могат да бъдат под 18 години. 

 

В Испания има над 55 училища за бикоборци. 

 

 

Източник: The Daily Mail

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции