<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46304" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бил Гейтс: Богатите трябват да плащат по-високи данъци

04 Януари 2020
0 745

Един от най-богатите хора в света – основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс – обяви, че богаташите трябва да плащат по-високи данъци.

 

"Мисля, че богатите хора, включително аз и съпругата ми, трябва да плащаме повече", написа 64-годишният Гейтс в собствения си сайт. Той подчертава, че в момента основните приходи на американското правителство идват от данъци върху трудови възнаграждения. Това директно удря хорат, които разчитат основно на заплата и почасово заплащане, за да преживяват. Според Гейст действащите данъчни закони помагат на богатите, а не на средната класа и работещите хора.

 

"В някои случаи заплатите се облагат с до 37%. В същото време богатите плащат само малък процент от доходите си, а те идват основно от приходи от инвестиции и недвижими имоти. Те се облагат с до 20%. Това е най-ясното доказателство за несправедливостта. Не виждам никаква причина да даваме предимство на богатите", пише Гейтс. 

 

В момента основателят на "Майкрософт" минава за втория по богатство в света. Състоянието му се оценява на около 114 млрд. долара.

 

Източник: DailyMail

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции