<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89340" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фейсбук изтр...

Бил Гейтс е бил пред разследване за любовна връзка със служителка на Microsoft

17 Май 2021
0 311

Бил Гейтс е напуснал борда на Microsoft през март миналата година, докато колегите му в управителния съвет са обсъждали разследване за негова любовна връзка със служителка на компанията, която противоречи на етичните стандарти, съобщи “Уолстрийт джърнъл”, пише “Дневник”.

Според “Ню Йорк таймс” проблемът е по-широк, защото е имало няколко случая, в които милиардерът е ухажвал свои подчинени.

Мелинда Гейтс е обмисляла развод още през 2019 гoдина (видео)

Бил и Мелинда Гейтс изненадващо обявиха на 3 май, че се развеждат след 27 години брак и една от версиите за проблеми между тях беше, че тя категорично не приемала той да има нещо общо със скандалния бизнесмен Джефри Епстийн. Финансистът се самоуби в затвора през 2019 г., докато изчакваше процес за трафик на малолетни проститутки, с които години наред е обслужвал богаташи. Гейтс уверил борда на компанията, че отношенията му с Епстийн са само поради “филантропски съображения” и че “съжалява за това”.

Сега “Уолстрийт джърнъл” добавя нов мотив за развода. Според говорителка на Бил Гейтс такава романтична връзка наистина е имало “преди почти 20 години и тя е приключила по взаимно съгласие”. Обяснението на говорителката за оттеглянето от Microsoft е, че Бил Гейтс искал да се съсредоточи върху работата на семейната благотворителна фондация.

Как Бил и Мелинда Гейтс ще поделят голямото си богатство?

Говорител на компанията казва за агенция “Франс прес”, че са били предупредени през втората половина на 2019 г., че “Бил Гейс е опитвал да започне интимна връзка със служителка през 2000 г., а комисия на борда е разгледала случая с помощта на външна фирма с идея да се започне цялостно разследване”.

Служителката, която е инженер, твърдяла в писмото, че “през годините” е имала сексуални отношения с Гетйс, пише “Уолстрийт джърнъл”.

“Ню Йорк таймс” твърди, че той проявял интерес към служителки и на благотворителната фондация “Бил и Мелинда Гейтс”. Изданието твърди, че знае за няколко случая от първото десетилетие на века, в които той опитвал да покани свои подчинени на вечеря или среща.

Шестима сегашни и бивши служители на Microsoft, фондация и фирмата, управляваща активите му, споделили, че не само тези случаи, но и по-нови, създавали неудобна работна среда, но и че отношението му никога не е било застрашително или ултимативно и не е оказвал натиск. Не е известно дали Мелинда Гейтс, която се омъжи за него през 1994 г., е знаела за такъв проблем.

Източник: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции