<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73499" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ангел Кунчев:...

Бил Гейтс предупреди за „обостряща се катастрофа“ и призова за сътрудничество в борбата срещу Covid-19

15 Септември 2020
0 11298

Филантропът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс е песимист по отношение на следващите месеци и предупреди, че смъртността от Covid-19 може да се повиши отново до нивата, наблюдавани през първата вълна на пандемията, ако правителствата не предприемат ефективни действия, пише The Telegraph.

Според бизнесмена, пандемията може да върне света към 90-те години по отношение на развитието. Широка гама от показатели, вариращи от майчината и детската смъртност до глада и образованието, вече са се върнали назад след десетилетия напредък и в крайна сметка ще струват много повече животи от самия коронавирус.

Ще превърне ли Covid-19 българите в зомбита на Бил Гейтс? (Коментарът на “Господарите”)

„Върнахме се назад с около 25 години“, каза Гейтс. „Очаквам значително повече смъртни случаи от косвените ефекти, отколкото от преките ефекти на вируса“.

Макар и с ясна представа за дългосрочните щети от пандемията, той е оптимист, че с ваксина и сътрудничество между нациите най-лошото ще мине в рамките на две години.

„До следващото лято ще има ваксини във всички страни по света“, каза Бил Гейтс. „Дори при ниво на ваксинация на 60% от населението, бихме могли да спрем почти цялото разпространение на експоненциалната болест.

Но най-лошото въздействие на пандемията на Covid ще бъде предотвратено само чрез съвместен глобален отговор: „Няма такова нещо като национално решение на глобалната криза. Всички държави трябва да работят заедно, за да сложат край на пандемията и да започнат възстановяването на икономиките.“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • NataliyaRasheva

    15 Септември 2020

    Моля ви господари, думата филантроп и името Бил Гейтс не ги поставяйте в едно изречение.

Реакции