<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80026" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германия обя...

Бил Гейтс: Тази епидемия е ужасна и заради начина, по който изостри неравенствата (видео)

15 Декември 2020
0 10420

“Следващите 4-6 месеца може да са най-лошата фаза от пандемията”, заяви в интервю за Джейк Тапър от CNN съоснователят на Microsoft Бил Гейтс. 

Милиардерът предупреди, че САЩ биха могли да имат още над 200 000 смъртни случая, ако не се спазват прости мерки като носенето на маски и миенето на ръце. Бизнесменът добави, че голям процент от прогнозираните смъртни случаи обаче може да бъде избегнат, ако американците спазват тези прости правила.

Бил Гейтс: Тази епидемия е ужасна и заради начина, по който изостри неравенствата (видео)

В телевизионното си обръщение Гейтс се съгласи, че вирусът SARS-CoV-2 е далеч по-смъртоносен и фатален, отколкото първоначално са предвиждали здравните власти. На въпрос за мрачния рекорд, който САЩ удари по отношение на процента на хоспитализациите и смъртните случаи, Бил Гейтс отговори, че се е надявал, че Америка ще свърши повече работа през последните години, за да се подготви срещу потенциална пандемия.

Гейтс припомни, че в прогнозите си през 2015 г. той е настоявал, че смъртността без съмнение ще се увеличава. Според него този вирус може да бъде много по-смъртоносен, отколкото е в момента. Той предупреди, че САЩ все още не са в “най-лошия сценарий”. 

Съоснователят на Microsoft, чиято фондация подкрепя усилията за разработване и доставяне на ваксини срещу Covid-19, заяви в неделя, че смяната на администрациите в САЩ “усложнява” усилията по спиране на разпространението на коронавируса. Той допълни обаче, че е разговарял с новоизбрания президент Джо Байдън, за да се увери, че САЩ няма “да се издънят” отново.

“Преходът усложнява нещата, но новата администрация е готова да разчита на истинските експерти, а не да ги атакува”, отбеляза Гейтс в интервю пред журналиста на Си Ен Ен Тапър.

Избирателната колегия потвърди победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ

Гейтс похвали администрацията на Байдън за “предлагането на ясни планове” за забавяне на разпространението на Covid-19 и добави, че “мисля, че ще преодолеем това по положителен начин”.

“Доволен съм, че новоизбраният президент Байдън и екипът му поставят като приоритет справянето с този проблем”, каза той.

Бил Гейтс: Тази епидемия е ужасна и заради начина, по който изостри неравенствата (видео)
Бил и Мелинда Гейтс в Париж. Снимка: Frederic Stevens/Getty Images

В четвъртък Фондацията “Бил и Мелинда Гейтс” съобщи, че планира да инвестира допълнителни 250 милиона долара в подкрепа на “изследванията, разработването и справедливото доставяне” на препарати за борба с Covid-19, включително тестове, лекарства и ваксини. До този момент организацията е инвестирала общо 1,75 милиарда долара по тази инициатива.

Бил Гейтс: Тази епидемия е ужасна и заради начина, по който изостри неравенствата (видео)

Гейтс похвали Байдън, че “прави всичко възможно да задържи” д-р Франсис Колинс, директор на Националния здравен институт, и д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, които според Гейтс ще бъдат “готови” да признаят, когато нещата не вървят на добре.

Източник: ClubZ

Видео: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции