Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Битият от турски граничари българин: Ритаха ме в гърба и краката, разкъсаха ми дрехите (видео)
Битият от турски граничари българин: Ритаха ме в гърба и краката, разкъсаха ми дрехите (видео)
Нередности
11-03-17
добавено
7646
прегледа

Мъжът, който турски граничари удряха на родна територия в района на граничния пункт "Лесово" проговори. Вчера прокуратурата съобщи, че разследва случилото се на 29 октомври.
 

 

Във въпросния ден сутринта в дежурната част на ГКПП-Лесово е постъпило телефонно обаждане от служителка на банково гише на втора бариера на граничния пункт, която е съобщила за случай на саморазправа с български гражданин.

 

Според съобщеното, инцидентът е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили. Веднага след сигнала на място са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служители на граничния пункт Хамзабейли са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с автомобил.

"Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха разкъсани", твърди българинът. Той разказа, че малко преди атаката безпроблемно е преминал граничния пункт откъм турска територия и всичко е било наред.  
 

"Докато си чакахме реда на гише "Дезинфекция" от българската страна на границата, вратата ми се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око", каза пострадалият. 
 

"Разбрах, че това и преди се е случвало в тяхната смяна", допълни той, като се закани, че ще потърси съдебна отговорност на тримата си нападатели си и ще иска от всеки по 30 хиляди лева обезщетение. Впоследствие става ясно, че турските граничари са забравили да му ударят определен печат и затова са го дърпали обратно към турския пункт.

 

Днес стана ясно, че турските власти са се извинили на българската страна заради скандалния случай, обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Случаят е записан на камера и по него тече разследване.