<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79283" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брифинг на Ща...

Близките на починал от Covid-19 в болница в Русе разбират случайно за смъртта му два дни по-късно (видео)

04 Декември 2020
0 6326

Близките на възрастен мъж, настанен за лечение в болница в Русе от Covid-19, научават случайно, че е починал два дни след смъртта му, съобщи NOVA.

„Когато вкараш възрастни хора в болница, все едно вкарваш жив човек в ада”.

С тези думи внучката на покойния Михаил – Емилия Гатева, започва разказа си за абсурдната случка. Няколко дни преди да влезе в болница дядо ѝ вдигнал висока температура. След първоначалните неуспешни опити да бъде закаран от Бърза помощ в здравно заведение, все пак близките успели да му осигурят медицински грижи.

„В „Канев център” в Русе го приеха. От там в първите 3-4 дни имахме връзка с него. Адекватен си беше, дори температурата му била спаднала. Единственото, което разбрахме от него е, че е ходил бос до тоалетна, без чехли, без чорапи, без нищо. Как са го оставили, не знам”, разказва Емилия.

Заради пандемията, свижданията в болницата са забранени, което принудило роднините на възрастния мъж да опитват да се свържат по телефона с лекарите и сестрите, за да получат сведения за техния близък.

„Звъняхме на сестрите и лекарите. На телефона на лекарите никой не отговаряше. На  телефона на сестрите, отговориха супер нелюбезно, нямам думи за тях. Звъним им и казват, че те не можели да дават информация, трябвало да звъним на някой лекар. Обясниха ни, че той не бил с приоритет, имали по-важна работа, да приемат други хора”, заяви Емилия.

Уволняват 5 служители на пловдивската болница заради починалите пациенти, чакали на стълбите

Майката на Емилия, освен за баща си, имала грижи и със съпруга си, който също бил настанен в тази болница. Тя не спирала да търси информация за баща си до неделя, когато получила внезапната вест.

„За първи път някой лекар ѝ вдига телефона и ѝ казва: „Никой ли не ви се обади, той почина преди два дни.” Как е възможно да е починал преди два дни и ние да не знаем? Ако тя не се беше обадила, кога щяха да ни съобщят? Дори в момента, в който е починал, майка ми е била в болницата”, разказва опечалената внучка.

Семейството на починалия пенсионер не е подавало жалба за случилото се.  От Университетска болница “Канев” са изказали съболезнование на близките на починалия и са разпоредили вътрешна проверка. Открита е телефонна линия, на която близки на хоспитализираните могат да се осведомяват за състоянието им в определени за това часове.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции