<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75276" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови нарушен...

Блокираха строежа на поредна “подпорна стена” до плаж на Черноморието (видео)

09 Октомври 2020
0 1016

След възложена проверка от Върховна административна прокуратура са установени нарушения при изграждането на жилищна сграда с курортно предназначение на плажа на гр. Обзор, предава сайтът на обвинението.

Нарушенията са установенни след извършената проверка от Дирекция „Национален строителен контрол“ и РДНСК – Бургас, при която е сезирана и Община „Несебър“. 

От материал на bTV от края на юли тази година става ясно, че въпросният строеж има всички необходими документи и разрешителни. От приложените документи се разбира, че планираната височина на сградата е 7 метра, но тя се мери от кота нула на брега, а не от плажната ивица, от където застроената към момента височина е видимо по-голяма.

Въпреки убедеността на инвеститора и представящия го адвокат тогава, няколко месеца по-късно регионалните органи по надзор на строителството са установили нарушения в изграждането на подпорната стена, крепяща брега, в подножието на който са изградени минусовите етажи на бетонното чудовище.

Проверката на плаж “Алепу” отрече очевидното: Четириетажната бетонна сграда не е сграда (видео и снимки)

Установени са нарушения при изграждане на подпорната стена зад предвидената сграда, която е недовършена и невъведена в експлоатация по съответния ред – не са изпълнени предписанията за осигуряване здравината, пространствената устойчивост и консервирането на строежа.

Въз основа на тези констатации и след проведено административно производство, кметът на община Несебър е издал заповед за незабавно спиране на изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи на строеж: „Жилищна сграда за курортно ползване“ на плажа на гр. Обзор.

“Подпорна стена набира камериерки”: как обезобразяват едни от най-красивите кътчета по Черноморието

Строителството може да продължи само с разрешение на административния орган издал заповедта, едва след отстраняване на причините, довели до спиране на строежа и представяне на надлежни доказателства за това. Заповедта е връчена на участниците в строителството.

Източник: Прокуратура на РепубликаБългария

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции