Следва: 54 са новите з...

Безразсъден шофьор гони с опасна скорост “Ферари” по булеварда, на който загина Милен Цветков (видео и снимки)

08 Май 2020
0 17445

Безразсъдни младежи с бърз автомобил гонят с многократно превишена скорост “Ферари” през деня по бул. “Черни връх” в столицата. Сигналът за гонката ни е предоставен от наш зрител, който е проследил публикация в социалните мрежи TikTok и Instagram.

От видео, споделено в четвъртък от профил на участник в гонката се вижда, че те се движат по бул. “Черни връх” в посока от НДК към МОЛ “Парадайз”, когато на светофара на “Парк център София” ги подминава бяло “Ферари”.

Подстрекаван от спътниците си и от собствената си безразсъдност, водачът се впуска да настигне спортното возило, като и двата автомобила видимо превишават ограничението на скоростта от 50 км/ч.

Снимка от профила на потребителя, качил видеото с гонката

След като го настигат още преди следващия светофар, шофьорът и спътниците му се отказват да записват, но не е сигурно, че изоставят гонката с “Ферари”-то.

Засякоха шофьор да кара с 253 км/час по АМ “Тракия” (видео)

От други публикации в профила на същия “смелчага” в Instagram се виждат още подобни “подвизи”, като например видео, споделено на 21 март, в което показва как за секунди ускорява до 220 км/ч по столичен булевард като единственото предпазно средство, което си е позволил арогантният шофьор е да пусне аварийните светлини на автомобила си.

Припомняме, че подобни свръхрисковани състезания зачестиха напоследък у нас, от една страна заради намаления трафик заради мерките срещу коронавируса, а от друга – за да преборят скуката от карантината.

Скандално шофиране с 200 км/ч по “Цариградско шосе” е публикувано от мъж в униформа (видео)

Зрителят, подал сигнала, се обръща към нас с тревога заради ужасната катастрофа, станала на същия булевард навръх Великден, която отне живота на Милен Цветков. Случаят беше особено драстичен и защото водачът на джипа, убил журналиста, показа положителни проби за употреба на наркотици. Разследването по случая е в ход.

В тази връзка наскоро от “Господарите” подехме инициатива срещу войната по пътищата и за нулева толерантност към убийците на пътя. Ние сложихме 80 билборда с лика на Милен Цветков в най-големите градове на България, които да ни напомнят, че безотговорността, неспазването на правилата и чувството за безнаказаност в държавата ни водят до това, което за съжаление се случи с Милен, но и с много други хора, загинали при нелепи катастрофи.

“Господарите” поставиха 80 билборда в памет на Милен Цветков в цялата страна

Това в изключително голяма степен се отнася до “героя” на споменатите клипчета, който с подобно поведение и отношение лесно може да се превърне в следващия убиец на невинни жертви.  

Апелираме към всички за повишено внимание, за да се избегнат такива трагедии по пътищата и Ви призоваваме да ни сигнализирате, ако забележите подобни нередности.

Видео и снимки: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Emily Georgieva

    20 Юни 2020

    https://www.instagram.com/sa6o_gt/

Покажи всички Скрий

Реакции