<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41115" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ДПС отново не...

БНТ защити Добрина Чешмеджиева: Това беше последното участие на Волен Сидеров при нас

02 Октомври 2019
0 10454

"Това беше първото и последно участие на г-н Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение. Докато съм генерален директор на БНТ, няма да търпим подобно отношение и поведение в ефира".

 

Това се посочва в становище на генералния директор на националната телевизия Емил Кошлуков след безпрецедентния скандал в предаването "Референдум" снощи. Поведението на Сидеров предизвика дори появата на охрана и жандармерия в студиото. 

 

ВОЛЕН СИДЕРОВ ОТНОВО С ПРЕДИЗБОРНА ИЗЦЕПКА: ВДИГНА СКАНДАЛ В ЕФИРА НА БНТ (ВИДЕО)

 

Ето и пълния текст на декларацията на БНТ по казуса:

 

Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров.

 

Емил Кошлуков допълни още, че конкретното издание на "Референдум" ще бъде свалено от сайта на националната телевизия, няма да бъде излъчено и негово повторение.

 

Във видеото по-горе можете да видите част от скандала в ефира на националната телевизия снощи.

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции