<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88336" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Дай акъл" на ...

Боби Михайлов изненадващо оттегли оставката си и се връща като шеф на БФС (видео)

28 Април 2021
0 3114

Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз. Той оттегли оставката си, подадена на 15 октомври 2019 г. Това стана ясно след заседанието на Изпълнителния комитет на централата.

Изненадващо, той се появи на заседанието днес и заяви, че има намерение да довърши мандата си, който приключва през февруари 2022 г. Това означава, че насроченият за 25 юни Конгрес за избор на нов президент се отлага.

Боби Михайлов: Генезисът на една оставка (видео)

Михайлов подаде оставка непосредствено след скандала с расистките подвиквания на мача България – Англия и след като репортер на bTV го засне как си тръгва от стадиона с джип, паркиран на пистата. В края на 2019 г. министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев заявиха, че оттеглят доверието си от Футболния съюз, докато Михайлов е начело. На негово място временно застана Михаил Касабов.

Михайлов ръководи Българския футболен съюз 14 години. Той зае поста за първи път през 2005 г., а след това беше преизбиран 3 пъти.

Бербатов повежда битка за БФС със Стилиян и Мартин Петров в екипа

А решението му за връщането идва само ден, след като Димитър Бербатов обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС.

На брифинг след заседанието днес Михайлов обяви, че връщането му не е свързано с Бербатов, защото той не му е “таргет”.

„Точно преди 558 дни бях тук. Залата беше по-пълна, но сега е пандемия и е обяснимо. Тогава си подадох оставката по същите причини, по които съм и днес тук. Имаше много напрежение около БФС. Имаше много интриги и клевети, затова, че едва ли не е една корумпирана среда. Оттеглих се, за да се работи спокойно. По една или друга причина моите колеги не успяха да свикат конгрес. Няма нито едно законово нарушение от БФС. Починах си и съм готов за вас. Беше ви скучно без мен. Видях грешки в себе си и в общите решения с моите колеги. Дойдох, за да организираме редовен Конгрес другата година, за да има време колегите да покажат идеите. За всички ще бъде ясно, че догодина ще има редовен Конгрес и ще могат да се кандидатират“, заяви Михайлов.

„Оттеглих се, защото съм отговорен човек и по същата причина се връщам. Не на последно място с подкрепата на колегите ми от Изпълкома. В Областните зони са постъпили 353 молби от клубовете за подкрепа, за да може президентът, който е избран на Конгреса и да си довърши мандата. Затова съм тук“, добави още той.

„Има неща, които трябва да се стегнат. Администрацията например. Трябва да се търсят нови хора. В последната година трябваше да има 21 милиона бюджет. Сега е 16 милиона, с пет по-малко. Има много неща. Важното е, че се връщам с пълни сили да работя за българския футбол. Видях грешки в себе си и в колегите си. Не ми се видя футболът да се е променил, говоря организационно. Първенството е интересно. За националния отбор е ясно – всеки знае причините, но не се действа. За тези седем месеца ще се стегнем и ще се опитаме да подобрим нещата. През следващата година да се кандидатират и да има дискусия. Говорих с Бербатов преди много години и му казах, че ако има желание може да дойде в екипа. Не съм гледал пресконференцията му. Пожелавам му успех на предстоящия конгрес догодина. Футболът е пряко отражение на това, което се случва в държавата“, каза на брифинга Борислав Михайлов.

И добави: „Не се притеснявам от ново напрежение. Тук всеки безнаказано си говореха за корупция в българския футбол. Не може всички да ме харесват или да ме мразят. Не може, който иска да застане на върха на футбола да няма критики към него. По-чести брифинги ще има, за да се разбира по-лесно всичко. Промених се много. Много предатели в тази държава. Много близки хора ме предадоха. Най-хубавото беше, че телефонът спря да ми звъни“.

Продължаваме да следм абсурдите в управата на българския футбол!

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции