<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65457" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Божков във Фе...

Божков пусна “истинската приказка за Али Баба”: комикс във фейсбук с персонажи от властта (снимки)

01 Юни 2020
0 15310

Днес сутринта Васил Божков пусна обещаната вчера “истинска приказка за Али Баба” – поредната порция от обещаните от него разкрития срещу “хунтата във властта”. (Припомнете си горе видеото с обещанието от вчера).

В стил комикс бизнесменът в изгнание в Дубай разказва своята версия на историята, представена в 7 илюстрации с текст.

“Имало едно време държава, която се управлявала от 240 разбойници. Те били разделени на различни SHAIKI. Най-голямата избирала ГЛАВАТАРЯ. Там живеел и АЛИ БАБА.” Така започва разказът на Божов.

От очевидните прилики между героите в комикса и реални лица, се допуска, че Али Баба е самият Васил Божков, а Главатаря – премиерът Бойко Борисов. Останалите “замесени” видимо са финансовият министър Владислав Горанов, Менда Стоянова – председател на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, бившият соцдепутат Георги Кадиев и бизнесменът и народен представител от ДПС Делян Пеевски.

Това, което се опитва да внуши комиксовият разказ явно е, че властта е помогнала на бизнесмена да плаща по-малко от другите играчи в хазартния бизнес, като след това си е поискала комисионна от 20% от оборотите на вече национализираната “Национална лотария”. А персонажът Али Баба сам признава, че се е съгласил. 

Насладете се на целия комикс, а ние очакваме реакциите на замесените в историята герои.

Източник и снимки: Фейсбук

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции