<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41394" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Голям астеро...

Бойко Борисов: Ако Ердоган пусне бежанци, те ще съборят оградата и ще минат (видео)

11 Октомври 2019
0 18520

„Ако дойдат 50 000 – 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов, ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”. Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на турския президент Реджеп Ердоган, че ще отвори "границите към Европейския съюз за сирийските бежанци".

 

 

""

 

 

ЕРДОГАН ЗАПЛАШИ ДА ПУСНЕ МИЛИОНИ БЕЖАНЦИ КЪМ ЕВРОПА, АКО ЕС КРИТИКУВА ОПЕРАЦИЯТА В СИРИЯ

 

 

""

 

 

„България има перфектни отношения с Турция. Натискът от турската граница към момента е нулев”, каза още премиерът, цитиран от Nova. Той поясни, че в подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатически отношения.

 

"ВЕЛИКАТА БЪЛГАРСКА СТЕНА": ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ И ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА В СПОР ЗА ОГРАДАТА НИ С ТУРЦИЯ

 

 

""

 

 

„В момента най-важна е дипломацията и да се спазва споразумението с турската държава. Колкото сме по-пестеливи с думите в тази ситуация, толкова по-добре”, посочи още Борисов.

 

ЗАЩО МВР ЩЕ СТРОИ ФУРГОННИ ЛАГЕРИ ЗА 10 МЛН. ЛЕВА, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЯМА БЕЖАНЦИ?

 

 

""

 

 

"Взели сме всички мерки – има готовност и армията да подпомага Гранична полиция", увери от своя страна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. "Имаме готовност. Не трябва да се създава психоза в обществото – държавата си върши работата. Ако се наложи, в рамките на два часа се реагира. До 24 часа над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата. В този момент няма движение, няма основания за притеснение", заяви още военният министър.

 

 

Източник: Nova

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции