<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71680" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Топ 5 най-голе...

Бойко Борисов: България е една от малкото страни, които управляват пандемията правилно

19 Август 2020
0 3161

България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от Covid-19. Това съобщи в личния си профил във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Той цитира данни на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията. Ето какво гласи целият пост на министър-председателя:

169 са новите заболели от коронавирус, излекуваните са 257

“По данни на European Centre for Disease Prevention and Control – ECDC, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция – 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%.

Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно. Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска. В същото време благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата.

В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаме доходите и строим в цялата страна. И всичко това – без да сме теглили заем.”

В рамките на час публикацията събра стотици коментари, вариращи от подкрепа за правителството на Борисов до призиви за незабавна оставка.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции