<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79366" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Москва запо...

Бойко Борисов: Ваксинирането ще е по желание и с одобрени от Европейската комисия ваксини (видео)

05 Декември 2020
0 531

“Подготвихме се бързо и дойде ли ваксината срещу COVID-19, ваксинирането ще се организира само по желание и безплатно, с ваксини одобрени от Европейската комисия и с гаранцията от Европейската агенция по лекарствата.”

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си днес в Центъра по заразни и паразитни болести, където се помещават фризерите на „БулБИО“ ,в които се чака да бъдат поставени първите 125 000 ваксини на Pfizer.

“Такива хладилници ще бъдат разположени в столичното РЗИ. Още един такъв хладилник ще се монтира в РЗИ-Бургас. През другата седмица ще създадем организация и за останалите РЗИ-та в страната”, каза здравният министър Костадин Ангелов.

“За да бъдат и нашите хладилници максимално в услуга, единият ще бъде разположен във Варна, вторият в Пловдив и третият в София“, заяви председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски.

Министърът на здравеопазването отбеляза също, че в склада на „БулБИО“ се съхраняват 11 хил. флакона ремдесивир, като в понеделник ще пристигнат още 6000 флакона. Министър Ангелов посочи, че препаратът е на разположение на болниците денонощно, като той е безплатен и достъпен за всички пациенти в България.

„От данните, които виждаме в момента– по 2500 оздравяват, което означава, че докторите и медицинските работници като цяло успяват много хора да излекуват. Да, все още ни тревожи броя на починалите, но вече излизаме от тъмните класации“, изтъкна премиерът Бойко Борисов.

Източник: Facebook/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции