<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66109" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Божков от пла...

Бойко Борисов: Връщаме над 201 милиона лв. на клиентите на топлофикациите (видео)

08 Юни 2020
0 1720

„Връщаме над 201 милиона лева на клиентите на топлофикациите. От тях 59 милиона отиват за „Топлофикация-София”, 22 милиона – за газоразпределителните дружества, 52 милиона – за химическата промишленост и 16 милиона – за стъкларската.” Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник.

И добави: “Очаквам утре да има хубава карикатура, защото стотиците милиони се връщат при българските граждани. Проведохме трудни, но успешни преговори. Няма повече кранчета, кранове и посредници по тръбите за газ на България”.

Борисов нарече “глупости” исканото увеличение на парното и заплаши със смяна ръководството на КЕВР (видео)

Бойко Борисов: Връщаме над 201 милиона лв. на клиентите на топлофикациите (видео)

Министър-председателят изтъкна, че милиарди са изтекли в ръцете на олигарсите от 90-те години насам, като припомни и случилото се с КТБ.

„Преди няколко дни завършихме тежките дела, които се водеха във Великобритания. Помните как при предишните управляващи буквално беше открадната КТБ. С огромни усилия и преговори от БТК успяхме да върнем 125 млн. евро и към момента сме дали на вложителите там 1,25 млрд. лв. Ето затова не ни обичат и пишат карикатури и комикси. Смятайте от 90-а година насам какви милиарди са изтекли в олигарсите. Как няма да лежат и да рисуват от най-хубавите курорти в света? Но парите ще отидат при народа, това правим”, каза премиерът.

На заседанието бе съобщено още, че мярката за подпомагане на бизнеса 60/40 се удължава до септември.

“Имаме готовност тя да се удължи до края на годината. Всеки бизнес, който е в затруднение, ще може да се рестартира с наша помощ”, каза Борисов. 

Видео: Нова тв

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции