<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80096" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекорд по смъ...

Бойко Борисов: „Всичко, което правим, правим го за докторите и за хората!“ (видео)

16 Декември 2020
0 1195

“Около сто милиона днес от парите на данъкоплатците ги преразпределяме за болниците. Само за по-съвременно, по-ново, по-добро оборудване, което води до по-добро качество на лечението на хората”, обяви на заседание на Министерски съвет днес премиерът Бойко Брисов.

По бюджета на Министерството на здравеопазването се одобряват допълнителни 65 милиона лева, 50 милиона лева от които са за 55 лечебни заведения, приемащи пациенти с Covid-19, и готови да осигурят над 50% от легловия си капацитет за заболелите от новия вирус. Останалите 15 милиона от сумата са за купуването на бързи антигенни тестове за диагностика на българските граждани.

„Всичко, което правим, правим го за докторите и за хората“, заяви министър-председателят, цитиран от пресцентъра на Министерския съвет.

С постановление на Министерския съвет бе увеличен капиталът на болница „Пирогов“  с 14 995 760 лева. Средствата са за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на лечебното заведение.

Правителството отпусна също 15 милиона лева на столичната болница „Света Екатерина“ за купуването на модерна медицинска апаратура за новопостроения блок Б. 3,5 милиона лева ще получи и Александровската болница за строителство,  ремонт и оборудване. 

Допълнително финансиране от 1 милион лева получава и МБАЛ „Св. Анна“ във Варна за реновиране на фасадата на терапевтичния блок на лечебното заведение. Средства в размер на 450 000 лева се отделят и за общинската болница в Нова Загора. 

Брифинг на здравния министър: София вече има ваксинационен център, още два могат да се разкрият пред големите супермаркети (видео)

„Благодаря на всички медицински лица, които са на своя пост и в резултат броят на излекуваните започва да става повече или колкото броя на заразените, което се дължи изключително на вашите действия“, обърна се премиерът Борисов към лекарите.

Източник: ClubZ

Видео: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции