<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85806" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Гетов: С...

Бойко Борисов: В България ще е готов завод за ваксини до няколко месеца (видео)

20 Март 2021
0 2293

В България ще е готов завод за ваксини до няколко месеца. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение във фармацевтична база в Разград.

Той инспектира изграждане на нов завод за ваксини, чиято инвестиция възлиза на 120 млн. лв. Заедно с него беше директорът на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов. Борисов заяви, че на европейската карта на ваксинация този завод ще може да произвежда ваксини за Европа и при този капацитет много държави ще си отдъхнат.

Страната ни за 16 месеца ще произведе стотици милиони ваксини, добави премиерът. Той отчете, че фирмата е мислила далновидно за разлика от други, които тепърва започват да правят такива заводи.

“Ние сме етапа на монтиране на машините. Това ни е голямо предимство”, каза Борисов. “Преди една година всички се борехме във военната промишленост да има инвестции, новата война я видяхме каква ще е. Който има заводи за ваксини, заводи за лекарства и мощна фармацевтична продукция, ще е номер едно във всичко останало”, каза още Борисов.

Източник и видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции