<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87312" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Държавен вес...

Бойко Борисов гони Фандъкова и Димитър Николов от ръководството на ГЕРБ?

13 Април 2021
0 14476

Кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов повече няма да са заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ. Това твърди Клуб Z, позовавайки се на свой партиен източник.

Информацията е потвърдил индиректно пред репортер на уебсайта и самият Борисов, след като в публичното пространство от дни вървят слухове, че двамата ще изпаднат от партийното ръководство.

Причината е, че Фандъкова и Николов не са „организирали партийно изборите“ в своите градове.

При 100% обработени протоколи: ГЕРБ – 26,18%, Има такъв народ – 17,66%, БСП – 15,01%

„Дадени са толкова милиони за процъфтяването на София и Бургас, толкова много неща се направиха – метрото, Южната дъга, милиони за детски градини… В Бургас се строи непрекъснато… Явно това не е представено както трябва. В Бургас ГЕРБ бие с жалък процент хората на Трифонов, за София да не говорим, каза Борисов. – Работата им като кметове е много добра, явно партийната работа куца.“

В столицата „Демократична България“ победи ГЕРБ в два от трите софийски района. А  в Бургас хората на Борисов взимат четири мандата, срещу три за „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

За смяната на двамата кметове се заговори веднага след като стана ясно, че на 11 май ще се проведе заседание на Националното събрание на ГЕРБ, което се очаква да обсъди резултатите от изборите и да раздаде „наказания“ за незадоволителния резултат, макар партията отново да е първа политическа сила. Официалното обяснение за свикване на висшия форум не са парламентарните избори и резултатите от тях. Конференция ще има, защото по устав такава се свиква веднъж на 4 години, а последният висш партиен форум бе през ноември 2017 г. 

Промените в тясното ръководство – Изпълнителната комисия, може да засегнат и други нейни членове.  Освен Фандъкова и Николов в нея влизат още: Томислав Дончев, Цвета Караянчева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Даниела Дариткова и Тодор Тодоров. 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции