<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77723" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Костадин ...

Бойко Борисов: До януари-февруари ще има ваксини, април-май ще тръгнем нагоре (видео)

11 Ноември 2020
0 5034

“Да удържим до януари-февруари, тогава ще има ваксини, април-май светът ще тръгне нагоре.” Това каза премиерът Бойко Борисов на редовното заседание на правителството днес.

Той прочете оценка от Международния валутен фонд (МВФ), според която всички мерки, които правителството е предприело за овладяване на икономическата криза, предизвикана от пандемията, са били правилни.

Отново доста над 4000 са новите случаи на Covid-19, още 80 души са починали

Бойко Борисов: До януари-февруари ще има ваксини, април-май ще тръгнем нагоре (видео)

“Защото имаше един, който говореше за разруха. МВФ е базиран във Вашингтон. От другата страна на улицата е Световната банка”, посочи министър-председателят.

Той каза, че иска да опровергае президента Румен Радев и “неговите съпътстващи”. 

Борисов допълни, че МВФ одобрява по-големите разходи, увеличаването на пенсиите и заплатите, което ще е от помощ за овладяване на кризата.

Бойко Борисов: До януари-февруари ще има ваксини, април-май ще тръгнем нагоре (видео)

“Изключително правилни мерки на правителството. Не очакват безработицата да се увеличи рязко. Със значителни буфери сме навлезли в кризата. Така сме управлявали ние с вас. Мазнинка да имаме, както казвам на жаргон, за тежките времена”, каза Борисов.

Според МВФ политиките са били подходящо насочени към подпомагане на здравната система, смекчили са въздействието на кризата и дългосрочните щети от нея.

Здравният министър: Covid-19 у нас се разпространява дифузно и „локдаун“ няма да има ефект (аудио)

Премиерът Борисов подчерта, че в доклада се препоръчва още повече средства да се дават за образование и че следващата година в тази сфера ще се инвестират допълнително още 700 милиона лева.

Мисията на МВФ у нас не очаква рязко увеличение на безработицата благодарение на мерките в сферата на заетостта. Според експертите фискалният дефицит ще бъде по-нисък от планирания, а салдото би следвало да остане на излишък. Затова министър-председателят Борисов призова министрите да продължават със социално-икономически мерки, които са в полза на бизнеса и гражданите.

От МВФ са отбелязали, че страната ни е направила още една крачка за интеграцията си с партньорите от Европейския съюз, като се присъедини към Валутния механизъм II и Банковия съюз.

Източник: Фейсбук – Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции