<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79778" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СЛЕД НАМЕСАТ...

Бойко Борисов: Европа ще е в локдаун до март, очаква се трета вълна и тежки рестрикции (видео)

11 Декември 2020
0 10488

“Бих искал да съм по-голям оптимист, но от това, което чувам от колегите (в Брюксел), излизането от кризата може да се очаква през август – октомври следващата година и то само, ако се постигне 70% ваксиниране, за да се постигне този колективен имунитет.”

Това каза премиерът Бойко Борисов във Facebook, след поредица от срещи, които той проведе при посещението си в Брюксел.

“Очаква се трета вълна и много тежки рестрикции. Коледа и Нова година за целия Европейски съюз трябва да е в най-тесен семеен кръг”, допълни той.

“Много внимателно в България трябва да следим мерките и да внимаваме с натиска върху болниците. Радостна е новината, че има дни, в които излекуваните са повече от новозаразените. До края на март отваряне на Европа няма да има, очаква се трета вълна и тежки рестрикции“, коментира Борисов.

Излязоха пълните резултати за ваксината на “Pfizer”: Ефективността е 95% при всички

Премиерът коментира, че у нас е създадена организация за пристигането на първите ваксини срещу Covid-19 и около 28-29 декември може да започне имунизацията на хората, работещи на първа линия. Той благодари на Председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за организацията и разпределението на препаратите срещу заразата, като уточни, че без нейния труд държавите членки трудно са щели да се разберат коя страна колко дози да вземе и на какви цени.

Ген. Мутафчийски обяви във ФБ пост: “Аз ще се ваксинирам!” (снимка)

Другата основна тема на дебатите в Брюксел е била изменението на климата. Страните от Централна и Източна Европа, които още разчитат на въглища, настояват за помощ от европейските си партньори за преминаване към зелена енергия. Постигната е договореност за намаляване с 55% на вредните емисии до 2030 г.

Източник: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Nikola Ivanov

    11 Декември 2020

    Абсолютен смешник!

Реакции