<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69172" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Граждани се с...

Бойко Борисов за протестите: Те знаят, че видя ли кръв по улицата, веднага тръгвам (видео)

15 Юли 2020
0 25303

“Видя ли кръв на улицата, веднага тръгвам, те знаят това и провокират с червена боя”. Tова заяви премиерът Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерски съвет.

Коментарът му дойде след като на протестите в София вчера провокатори замеряха сградата на бившия партиен дом, сега използван от Народното събрание, с червена боя и бутилки.

Провокатори хвърлиха бомба и атакуваха сградата на Партийния дом на протеста снощи (видео)

“Чуваме ви, мислим и предлагаме варианти за социално подпомагане във всяка една сфера”. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към протестиращите.

“Оставката на това правителство няма да подобри положението – през ноември, декември и януари ще бъдем в изключително тежко положение, защото няма да сме успели да прокараме България през иглените уши, наречени икономическа криза”, каза още Борисов. 

Той заяви, че винаги е подкрепял протестиращите.

Министър-председателят обясни, че когато привърженици на ГЕРБ са се събрали пред сградата на правителството, това не е било контрапротест.

„Миналия петък, когато влязохме в чакалнята и Банковия съюз, не беше контрапротест, а се бяха събрали хора, които да поздравят правителството за свършената работа. След това мирно и тихо си отидоха. Едното беше свързано с безспорния успех на България във влизането в Банковия съюз и чакалнята. Винаги съм бил на страната на протестиращите, подкрепяли сме ги, срещали сме се и сме решавали проблемите“, допълни той.

И каза, че му е много мъчно, че нацията е разединена в момент, в който не се знае как ще бъде преодоляна икономическата криза.

“Работим активно по поръчката за машинното гласуване, при предсрочни избори няма да има такова гласуване и някои явно искат това”, посочи той.

“България е единствената, която смята, че коронавирусът е изчезнал. Само у нас никой нито вярва, нито спазва мерките. Икономическата криза идва с огромни темпове от цял свят”, коментира премиерът във връзка с пандемията от Covid-19.

Преди заседанието на Министерски съвет стана ясно още, че се предлага увеличаване на капитала за болницата “Свети Георги” в Пловдив. То ще се извърши чрез издаването на нови акции.

С увеличението на бюджета ще се построи нова сграда от седем етажа по педиатрия и онкология за деца и възрастни.

“Най-просто, ще се построи детска болница за Южна България. Надявам се такава да има скоро и в София”, заяви Бойко Борисов.

Топ унищожителни коментари за изцепката на правосъдния министър Данаил Кирилов във Фейсбук

Премиерът освен това забрани на членовете на кабинета да пишат постове във Фейсбук, като се обърна в частност към правосъдния министър Данаил Кирилов. „Не само, че не е смешно, а и ги възпламенявате”, заяви той.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Atanas Mitev

    15 Юли 2020

    https://data.worldbank.org/indicator/BX.KLT.DINV.CD.WD?end=2019&fbclid=IwAR0rhNvSCP_EyIC1hjT76C30J2GJGM5xcAJ9jyWfosK3jmylxawaBOCmwyU&locations=BG-RO&start=1990&view=chart

Покажи всички Скрий

Реакции