<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57834" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тръмп затвор...

Бойко Борисов: Индустрията ще произведе необходимите предпазни костюми и маски за коронавируса (видео)

12 Март 2020
0 4882

Индустрията у нас ще може сама да произведе необходимите предпазни костюми и маски за коронавируса. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети предприятие, произвеждащо защитно облекло.

7-ми случай на коронавирус в България – заразено е медицинско лице на 62 години (видео)

“Събрахме водещи фирми, в рамките на 3 дни вече имаме 40 хил. метра плат. Други фирми кроят по 2000 облекла, голяма част от плата ще иде при тях. Максимално бързо да можем да отговорим на нуждите на нашите лекари, сестри, санитари, социални работници, шофьори и т.н. Благодаря на Бижев, че спря другите си договори. Ние се готвим за по-дълго време за подобна ситуация, исках българите да видят на място как става”, заяви Борисов.

„В сряда деблокирахме 70 000 маски, а в момента те вече се разнасят. Голяма благодарност на габровските лекари, които първи усетиха какво е коронавирус и се справиха с достойнство. С дисциплина и мерки трябва да се справим. Аз като възрастен човек, мога да кажа, че ме радва, че децата не са уязвими”, коментира още премиерът.

Втора градска болница в София става инфекциозна

„Най-ценното е, че костюмът издържа тестовете за непропускливост и здравина. Направени са от мембрана, която не допуска прегряване. Облеклата трябва да са без шевове. Един костюм може да се носи 50 пъти”, обясни началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Той демонстрира пред журналистите предпазния костюм – българско производство и обеща пръв да го облече и да влезе в огнището на заразата.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции