<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46157" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сергей Стани...

Бойко Борисов: "И аз съм селянин от Банкя, като тебе!" (видео)

23 Декември 2019
0 36934

„Изпращаме успешна година, с голям ръст на икономиката, стабилни финанси. От папата до Белия дом – най-важните хора в света дадоха оценка на България. Повишение трайно на доходите. Етнически мир. Регионите са в растеж. Големите инфраструктурни проекти се строят. Ето виждате, всички кметове са получили, но искат и още. Заводите работят. Избори минаха, няколко, успешни за нас…"

 

Така премиерът Бойко Борисов нескромно обобщи годината пред медии в Михалково, където бе на инспекция преди откриването на готовата отсечка Кричим-Михалково-Смолян, съобщава Mediapool.

 

"Пътят е прекрасен", похвали премиерът строителите и заръча на техните работодатели: "Трябва да ги браним работниците, като зеницата на очите си, защото те дават БВП".

 

Борисов заключи още, че корупцията се вижда при кого е и даде пример, че сегашният път до Михалково е 38 км за 46 млн. лв., докато при управлението на социалистите са били изградени само 17 км, но срещу доста по-сериозната сума от 240 млн. лв. "Ето я корупцията!", възкликна Борисов и направи сравнението с управлението преди ГЕРБ.

 

Премиерът коментира, че всеки нов път в Родопите отваря планината и за туризъм, и за търговия, особено към Гърция, а местните хора му напомниха, че от години чакат това, защото и без това в Смолянско единственият транспорт е на четири колела.

 

 

В родопското село, премиерът и зам.-регионалния министър Николай Нанков, бяха посрещнати от местни кметове от околните населени места заедно с областния управител на Пловдив – Дани Каназирева, председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутат от региона, кмета на Смолян – Николай Мелемов.

 

Местел жител посрещна джипа на Борисов с обръщението: "Ваше високоблагородие". Борисов обаче го поправи: "И аз съм селянин от Банкя, като тебе!", съобщи DarikNews.bg.

 

После се здрависа с жените, които бяха довели внуците си, а при представянето си обявяваше: "Приятно ми е, Бойко!", което предизвикваше смях.

 

Подаръците от кметове и местни пък показваше публично, за да не го обвинят, че взима рушвет, като сред бяха бутилка минерална вода, тефтер, календар и рисуван пейзаж от Широка лъка.

 

Кметът на селото благодари за парите, отпуснати за ремонта на старото училище, а кметът на Доспат пък се оплака, че се надявал на 4 млн. за модернизирането на центъра на града, пък получил само 1.5 млн. Борисов пък му каза, че е било направо "неприлично предложение".

 

Така в шеги и закачки мина поредната инспекция на обект от премиера. 

 

 

Източник: Mediapool

Видео: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции