<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66920" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Според власт...

Бойко Борисов коментира на извънреден брифинг новия компромат със снимките от спалнята му (видео и снимки)

17 Юни 2020
0 18158

Днес следобед Бойко Борисов, заедно с цялото ръководство на ПП ГЕРБ даде извънредна пресконференция по повод поредната порция компромати срещу него, която излезе по-рано през деня.

След изтеклия миналия петък запис с глас, силно наподобяващ неговия, в сряда бяха разпространени и снимки от спалнята му. На тях се вижда чекмедже на нощно шкафче, пълно с пачки банкноти по 500 евро и кюлчета злато. На шкафчето е оставен пистолет, както и стар модел телефон със закачени слушалки.

Бойко Борисов коментира на извънреден брифинг новия компромат със снимките от спалнята му (видео и снимки)
Една от снимките, пуснати днес

В текста към снимките се твърди, че кадрите са от вила “Секвоя” в резиденция “Бояна”. Къщата се охранява от НСО и се ползва служебно от премиера.

Компрометиращите кадри се появиха в деня, в който обвиняемият хазартен бос Васил Божков пусна нови извлечения от банковата си сметка и заяви, че е изтеглил общо 67 млн. лв. в брой за Борисов и за финансовия министър Владислав Горанов.

На една от снимките се вижда спящият Борисов, но е против редакционната политика на “Господарите” да я публикуваме.

Бойко Борисов коментира на извънреден брифинг новия компромат със снимките от спалнята му (видео и снимки)
Спалнята на Борисов във вила “Секвоя”

На пресконференцията Борисов обяви, че се притеснява за сигурността си, щом се е стигнало дотам, че да го снимат, докато спи.

Той отрече да спи с пистолет до главата си, но каза, че явно от днес ще трябва да започне да го прави. Премиерът сподели, че има някакви подозрения кой е направил снимките, като тепърва ще се прави разследване.

Според него снимките са манипулация, като целта е да бъдат провалени геостратегическите проекти и да се стигне до служебно правителство. В случая ставало дума за компромат с целенасочено поставяне на предмети в неговата спалня.

Бойко Борисов коментира на извънреден брифинг новия компромат със снимките от спалнята му (видео и снимки)
Чекмеджето с евро и кюлчета злато

„Точно с тази снимка се показва че всичкое нагласено, точно по време на евроизборите е правена”, сподели той.

Според него всичко това е нагласено още преди година, тъй като тогава мокетът в спалнята му бил такъв, какъвто е на снимките. „Оставаше само едно малко момченце да има до мен на спалнята. Това ли е демокрацията?”, каза още Борисов.

„Заплахите идват не от кого да е, а от държавния глава, от обединителя на нацията. За да не е само той в калта, дай да ме вкарат и мен там. Ние сме жертва, а не инициаторите на всичко това”, каза още министър-председателят. И допълни, че “компроматите се изготвят на първо място от президента Радев, оттам на БСП, Мая Манолова, Цветанов, Слави Трифонов и всичките ДСБ-та по земните кълбета”.

По време на пресконференцията Бойко Борисов обяви, че президентът Румен Радев пуска дрон, с който го следи и снима, тъй като двамата заемат съседни резиденции в Бояна. Когато е подавал сигнал до НСО, те са му отговаряли, че не могат нищо да направят, защото самият Радев го управлявал.

Той говори и за изтеклия преди дни запис, за който се твърди, че е телефонен разговор между него и неизвестен събеседник. „Всички от ГЕРБ са от 20 години с мен и могат да кажат дали пия, камо ли да фъфля”, заяви Борисов. И допълни: “Опитаха се да пуснат компромат и за Цвета, та тя да си тръгне. Тя е една от малкото, които се карат с мен. Очакваха с компромати да си тръгне тя и цялата кърджалийска организация”.

“Имам си пистолет и не се разделям с него. Но не го държа до главата си, докато спя. От днес обаче ще започна да спя с пистолета до главата си”, сподели премиерът. И допълни: “Аз, като всеки нормален човек, имам живот, не съм стерилен”. 

Цялата пресконференция можете да видите във видеото горе.

Видео: Фейсбук/bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции