<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82524" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Случаите на Co...

Бойко Борисов: Майсторски предотвратяваме всеки важен момент за пандемията, авариите и бедствията! (видео)

27 Януари 2021
0 967

“България има най-добрите параметри, защото много майсторски по всеки важен за пандемията момент ние го предотвратявахме, както в момента е с бедствията и авариите”, похвали се премиерът Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание на Министерски съвет.

В залата, наред с министрите, присъства и кметът на Банско, който благодари на правителствената подкрепа чрез гласуването на сума от 1.339 милиона лева за укрепване на дъното на река Глазне, минаваща през града, предвид валежите напоследък и опасността от наводненяване на хотелските комплекси.

Бойко Борисов: Майсторски предотвратяваме всеки важен момент за пандемията, авариите и бедствията! (видео)

Премиерът сравни настоящата ситуация по отношение на Covid-19 в България със случващото се в други европейски страни и въведените там строги мерки.

“И вместо да се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както и в другите държави. Трябва ли да го направим?”, попита реторично министър-председателят. Борисов отбеляза, че разбира затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнеси.

С думите “разбираме ги и тях” премиерът заяви, че министерствата на труда и социалната политика и на икономиката разработили толкова мерки за подкрепа за близо 2 млрд. лева. Като добави, че заедно с помощта за пенсионерите разходите нарастват на около 3 млрд. лв.

Бойко Борисов: Майсторски предотвратяваме всеки важен момент за пандемията, авариите и бедствията! (видео)

На заседанието на правителството бяха одобрени 4,296 милиона лева на общините Банско, Благоевград, Сапарева баня и Априлци за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

Община Банско получава 1 339 951 лв. за укрепване дъното на река Глазне, минаваща през град Банско в участък от 900 метра, южно от моста на ул. “Найден Геров”.

Други 1 746 261 лв. се отпускат за Благоевград за укрепване на активни срутища на откосите на Депо за твърди битови отпадъци в с. Бело поле.

А останалите 1,47 милиона лева от общата сума 5,76 млн. лв. Министерският съвет отпусна по бюджета на община Добрич за основен ремонт на ул. “Генерал-майор Стефан Попов” и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци от уличната мрежа в града.

Източник: КлубZ

Видео: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции