<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62636" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В неделя ще с...

Бойко Борисов: Обмисляме сваляне на извънредното положение преди 13 май (видео)

25 Април 2020
0 11044

“От следващата седмица ще се направи вход-изход на парковете с доброволци, които да не позволяват струпване на групи”, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти, цитиран от Дарик. Днес той инспектира строежа на АМ “Хемус” в участъка между Белокопитово и Буховци. 

Премиерът каза, че кабинетът обмисля премахване на извънредното положение преди 13 май. Той уточни, че вече е възложено на юристите да проучат как да стане това.

Румен Радев: Извънредното положение забавя коронавируса, но води до обществена парализа (видео)

“Обмисляме закон, който да задължава, например, носенето на маски. Защото е доказано, че маските помагат”, коментира министър-председателят.

“Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя”, каза премиерът.

Борисов отговори на Радев: Да оставим народа без извънредно положение и да го уморим! (видео)

“За всеки миг сме готови да облекчим това, което може, но трябва да си партнираме”, категоричен бе министър-председателят, но това трябва да стане планомерно. Той посочи, че България е като изолиран остров, но е “хубаво да надникнете при тези, които са на апаратно дишане”, за да се види, че ситуацията е сериозна.

Премиерът коментира, че на всеки му омръзва, тъй като вече това продължава повече от 40 дни и ще се мисли постепенното облекчаване, “за да не психясват хората”. И заяви, че извънредното положение не дава някакви правомощие на властите. 

Източник: Дарик

Видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции