<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86111" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заведенията ...

Бойко Борисов отмени отварянето на големите магазини, обявено днес на брифинга

25 Март 2021
0 8483

Облекченията за хипермаркетите, които огласи само преди часове министърът на икономиката Лъчезар Борисов, бяха отменени след нареждане на премиера Бойко Борисов, съобщава сайтът на ресорното ведомство.

По време на днешния редовен брифинг на Националния оперативен щаб министър Борисов съобщи, че ще издаде указания, които да облекчат въведените със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов ограничителни мерки що се отнася до големитенехранителни хипермаркети.

Брифингът за Covid-19: Много млади хора и родилки са заразени, големите магазини отварят (видео)

Указанията се отнасяха до реорганизирането на дейността на самостоятелните обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг и магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки.

Снимка: БулФото

Срещу разхлабването днес остро реагираха собствениците на заведения, които заподозряха големи чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес.

Заведенията към властта: Правите ни на балъци, прозират чужди интереси

Последвалото решение на икономическото ведомство да се спре отварянето на хипермаркетитее взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на предстоящо действие на взетите противоепидемични мерки със заповедта на министъра на здравеопазването, които са за периода от 22.03.2021г. до 31.03.2021г.

Източник: Министерство на икономиката

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции