<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56445" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Журналистите...

Бойко Борисов подкрепи идеята за машинно гласуване и ще отпусне средства (видео)

12 Февруари 2020
0 172

Правителството подкрепи идеята за машинно гласуване на изборите и ще отпусне нужните за целта средства. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

 

 

Той заяви, че не е сигурен дали тази стъпка ще промени нещо, но след като такова е желанието на хората и повечето партии, то машинният вот се въвежда.

 

 

“Това се говори от много време и не искам върху правителството да тегне съмнение, че не желаем. Да, ще похарчим много пари, не съм убеден с това, че ще се реши нещо, но възлагам на Томислав Дончев и ЦИК да го направят”, допълни още Борисов.

 

 

ДПС НЕ ИСКА “ЧОВЕШКИ РЪЧИЧКИ” ДА БРОЯТ БЮЛЕТИНИТЕ

 

 

Той заяви, че сега сред основните задачи на парламента са да уточнят ще се дублират ли машинното и хартиено гласуване и освен това как и къде ще се съхраняват машините.

 

 

 

Вицепремиерът Томислав Дончев пък беше категоричен, че за него е глупост да поддържаме две паралелни системи за гласуване, тъй като това би направило изборите извънредно скъпи.

 

 

КАК МОЖЕ ДА БЪДЕТЕ ПРЕЦАКАНИ, АКО СЕ ГЛАСУВА МАШИННО НА ИЗБОРИТЕ?

 

 

Дончев също обясни, че вече се работи по въпроса и всяка избирателна секция ще има машина за гласуване. “Трябва да има минимум 15 000 броя машини, за да има и резервни”, допълни той.

 

 

Видео: Novini.bg

Снимка: “Булфото”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции