<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88988" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Служебният к...

Бойко Борисов предаде властта на Стефан Янев в отсъствието на медии (снимки)

12 Май 2021
0 848

Церемонията по приемането и предаването на изпълнителната власт премина без достъп на журналисти до Министерски съвет, пише “Булевард България”

Репортерите и операторите на националните медии останаха пред входната врата на сградата, докато очакваха министрите от кабинета “Борисов 3” и от служебното правителство да излязат. 

Служебният кабинет се закле и встъпи в длъжност (видео)

Това е първият случай в последните десетилетия, при който символичната процедура на приемане на властта се случва при закрити врата. Официалният мотив – “противоепидемичните мерки”.

Бойко Рашков, новият ръководител на МВР, обяви, че е убеден в справянето на кабинета “Янев” в организирането на предсрочните избори. “С г-н Терзийски първо трябва да отидем до министерството, а надявам се, че той ще ми помогне с кадровите промени, ако трябва да се правят такива”, каза той.

“Ревизия на властта, доколкото всички знаем, започнаха да правят в парламентарната комисия. Към нас такива изисквания няма. Щом е казал президентът, ще има осветляване – дотолкова, колкото времето позволи”, каза Рашков. 

Без коментар си тръгна новият здравен министър Стойчо Кацаров, докато Костадин Ангелов заяви, че предава властта “с облекчение и голяма радост от постигнатите резултати”. 

Новият министър Янаки Стоилов си постави за цел да се “отчете реалното състояние без предубеденост и тенденциозност” на правосъдната система след края на мандата на Бойко Борисов. 

“Прозрачност и добро управление – това са задачите ни”, каза служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Велислав Минеков си тръгна от церемонията, без да бъде придружен от предшественика си в Министерството на културата Боил Банов. Първата му задача като ръководител на институцията ще бъде организирането на срещи с представители на парламентарните сили от 45 Народно събрание. 

“Ще разговарям за техните културни програми и намеренията им по отношение на министерството. След това ще ви споделя всичко, с което започваме. Наистина е амбициозно това, което правим. Ако не друго, ще дадем серия от пътеки за тези, които ще дойдат след нас”, каза Минеков. 

Източник: “Булевард България”

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции