<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80717" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ген. Мутафчий...

Бойко Борисов призова доц. Мангъров да се ваксинира публично (видео)

28 Декември 2020
0 2615

Премиерът Бойко Борисов призова доц. Атанас Мангъров да се ваксинира публично, след като здравният експерт му съобщил, че така или иначе възнамерява да се ваксинира. Това заяви министър-председателят по време на съвместно посещение със здравния министър Костадин Ангелов в столичен център за ваксиниране, пише Клуб Z.

Преди това Борисов обясни, че след одобрение на Европейската агенция по лекарствата и ЕК тепърва в България ще бъдат доставяни различни ваксини и личните лекари ще обяснят коя е най-подходяща.

Бойко Борисов призова доц. Мангъров да се ваксинира публично (видео)

“Дотогава тези 70-80 хиляди като дойдат, ще бъдат предоставени на хората на първа линия. И ще видите, че процентът ще го достигнем. Защото да – в началото всеки се пита близо ли е, или не. Сега когато виждат знаковите ни доктори, тези, които вярват в науката и медицината… даже и с Мангъров говорих и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100 процента за ваксиниране. Нали, аз поддържам и с двата лагера контакти, за да е точно”, сподели с усмивка премиерът.

Преди това здравният министър обясни, че на 27 декември в страната са били ваксинирани 699 души. Най-много са ваксинираните в Пловдив, следван от София, Бургас и София – област.

Мангъров ще доказва теориите си като шеф на ковид отделение (видео)

Борисов даде оценка и на наложените в страната ограничения през месец декември и откри паралел между санирането и ваксините.

“Като анализ на резулаттите. Мерките бяха навременни, точни, максимално щадящи свободата и резултатите на смъртността и заболеваемостта спаднаха. Натискът върху интензивните отделения спадна и голямата ни радост е, че излекуваните са в пъти повече от починалите. Сега – ваксината. Тя ще стане като санирането. В началото минаваха емисари и ги плашеха, че като се санират ще се вдигнат данъците, някой ще им ги купи. Сега кметовете само за това питат – кога ще се санира”.  

Източник: Клуб Z

Видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции