<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64109" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СЗО: Умората ...

Бойко Борисов разреши отварянето на моловете от понеделник

15 Май 2020
0 6175

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация. След срещата, на която присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, премиерът Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник. Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи Борисов.

Бойко Борисов разреши отварянето на моловете от понеделник

По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Бойко Борисов разреши отварянето на моловете от понеделник

Премиерът отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Източник: Пресцентър на Министерския съвет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Atanas Tenov

    17 Май 2020

    Няма ли кой да го гръмне тоя тиквеник

Реакции