<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77046" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Инструкции н...

Бойко Борисов: “Сега е време да спасяваме държавата. След март – каквото ще да става!” (видео)

02 Ноември 2020
0 2501

“Като юмрук трябва да е правителството – юмрук, ама заедно с народа си. Не срещу някой си, а заедно с народа си.”

Това каза премиерът Бойко Борисов в поредното си видео, публикувано във Facebook и допълни:

“Сега е време да спасяваме държавата. След март – каквото ще да става. В смисъл, кой ще да управлява. Ще оставиме пари да управлявате и вие. Ние си правиме бюджетите, така че да управляваме. Най-малко е приятно сега да си управляващ, но такава е нашата съдба. Народът очаква ние да ги изкараме от кризата. Ако ги изкараме, можем тогава да се пенсионираме.”

Борисов на онлайн заседание с министрите: “Спазвайте карантината, ние не сме богопомазани като Радев!” (видео)

Премиерът влезе под карантина на 25 октомври след положителен тест за коронавирус. Тогава той съобщи, че изпитва леко неразположение и остава на домашно лечение.

Премиерът Бойко Борисов е с положителен тест за Covid-19

При поредното си обръщение от къщи, премиерът разпореди съвместните действия на държавните институции да продължат при най-строга организация, ред и пълна мобилизация. „Това правим в момента – с финанси, с икономика, с мерки. Никакво колебание“

Той разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас – както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ. „Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства – всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен беше Борисов. Министър-председателят добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.

Борисов припомни, че институции като НОИ и МЗ разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се използват за настаняване. По този начин може да се намали допълнително натискът върху болниците, където това е възможно. Според премиера е от изключително значение да има гъвкавост и да продължи извършването на наложителните операции. „Животът трябва да върви“, изтъкна Борисов и добави: „Аз съм убеден, че все пак март-април ще имаме ваксини, ще имаме нещо, което ще спаси света и ще тръгнем напред“.

Ето и текстът към публикацията:

“Най-трудно е сега да се управлява и най-лесно е сега да се откажем. Но ние трябва да оправдаем доверието на хората. Те ни повярваха, още сме първа политическа сила. Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше и какви са целите му: да няма бюджет, държавата да фалира и да няма правителство. Не им се получи на нашите опоненти. Няма да подадем оставка и ще изведем държавата от кризата. На работно онлайн съвещание разпоредих на министрите да са непрекъснато на първа линия, до хората, да обезпечат дейността на всички работещи. Само така икономиката ще продължи да работи и ще има средства за мерките. Държавата трябва да върви и да не затваря. Начинът за това е един – маски и дистанция. Докато не се намери лекарство, трябва да сме гъвкави и отговорни. Аз съм убеден, че до март-април ваксина ще има. Дотогава всеки министър неотлъчно до сектора си, а най-добрите лекари пред болниците. Да помагат, да успокояват, да лекуват. Дойде времето да изведем държавата от този безпрецедентно тежък момент. И ще го направим! След това нека народът да реши кой да управлява. Ние ще подсигурим не само гражданите и бизнеса, но и наследниците ни във властта.”

Източник: Facebook/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции