<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36850" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кошлуков ста...

Бойко Борисов се зае лично с финансовите проблеми на УНСС (видео)

24 Април 2019
0 3293

На днешното заседанието на правителството Бойко Борисов съобщи, че заедно с представители на три министерства, ангажирани с възможността за решаване на проблема на УНСС, ще посетят висшето училище утре, информира Dir.bg

 

УНСС Е НА КРАЧКА ОТ ФАЛИТ?

 

Премиерът съобщи, че и днес е имал среща с ръководството на университета. 

 

"Забавихме малко, защото имахме среща с УНСС. Утре в 11.00 часа ще отидем там да разгледаме въпроса с МРРБ, финансово министерство и образованието", каза по време на заседанието на МС премиерът.

 

Освен това правителството одобри и допълнителни разходи по бюджета на МС за тази година.

 

"Това са парите, както обещахме на вероизповеданията, на Светия Синод, на Мюфтийството, на всички останали, така че днес – на Велика сряда, така както поехме ангажимент към Синода, да могат и свещениците да си получат заплатите, така както е по закон", каза Борисов.

 

В отворено писмо от вчера на Университета за национално и световно стопанство до министър-председателя, министъра на финансите и до министъра на образованието и науката, се настоява да се осигурят необходимите средства от 10,3 млн. лева, за да бъде завършен и оборудван новият учебният корпус на УНСС, който се осъществява с европейски средства и да не се стигне до фактическа неплатежоспособност на университета.

 

СКРИТА КАМЕРА: ДИСКРИМИНАЦИЯ КЪМ СТУДЕНТИ В СТОЛА НА УНСС? (ВИДЕО)

 

Необходимо е финансирането да се осигури в най-кратки срокове, за да се удължи срокът на проекта, посочват от висшето училище. В противен случай ще бъдат загубени 4,5 млн. лева европейска безвъзмездна помощ, която държавата ще се наложи да връща заедно с лихвите, заявяват от УНСС.

 

Припомняме ви, че през 2013-та година ректорът на УНСС – проф. Стати Статев се забърка в скандал, след като студенти го записаха как се обръща към тях с думите: ""Като не ви харесва в България – емигрирайте!". Вижте този запис във видеото по-горе, както и нашето мнение за конфликта между ректора и студентите.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции