Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Бойко Борисов се закани да размаже лошите в ГЕРБ, обичал Цветанов като дете
Бойко Борисов се закани да размаже лошите в ГЕРБ, обичал Цветанов като дете
05-04-19
добавено
4482
прегледа

Премиерът Бойко Борисов снощи коментира в "Панорама" по БНТ скандалите с имотите на властта и с къщите за гости, предаде в-к Сега.

 

"Всеки, немислил с главата си или всеки, отдал се на манталитета си, ще понесе най-тежката отговорност", обяви той. 

 

Борисов беше доста нервен, гласът му преминаваше във фалцет.  Припомни, че живее в семейната си къща в Банкя и "там ще умра. След 10-15 години".

 

"Няма да остане ненаказан човек", увери той. "Или парите ще бъдат върнати, или имотите ще бъдат конфискувани. А злоупотребителите ще си понесат отговорността. Яд ме е!", посочи Борисов.

 

Той сподели, че не е ходил на гости на министрите си. "Ако бях ходи на гости, да видя как живеят..." заяви Борисов и на практика се оневини за корупцията, предизвикана от ГЕРБ. Премиерът благодари на медиите, които разкриват аферите: "Сгрешил съм, че не съм се интересувал".

 

Скандалите не били диагноза за управлението. "При мен има един с апартамент с асансьор, а тези, които искат да идват, са си купили цели сгради с асансьори", атакува той.

 

Бойко Борисов не е съгласен да се слага етикет на партията му заради няколко човека. Той не пропусна да нападне и БСП, и президента Радев. На моменти наричаше държавния глава "тоя не ща да му казвам името, говори глупости".  

 

"Ние знаем, че другите са маскари. Левите правеха приватизация за милиарди лева. Нашите симпатизанти ще оценят направеното", каза премиерът.

 

"Ще искам оставки, колкото трябва", обяви Борисов и добави, че иска партията да е честна.

 

"Аз съм дете на народа, ще действам много брутално. Обичам Цветанов като дете, много години е покрай мен", коментира той най-близкия си в партията. Цветанов сложил лъжицата с катран в кацата, а бъдещето му в ГЕРБ щяло да се реши от резултата от изборите на 26 май. "С апартамента си заличил всичко добро, което направил до момента. Изводите съм си ги направил", изтъкна премиерът.

 

На 26 май щяло да се види дали хората са простили на ГЕРБ. "Чеверме-социалистите" не са проблем на Борисов. "Те вътре помежду си не се понасят. Проблем ми е моята партия.  Никога не съм искал да ставам президент ", каза Борисов.

 

Той заяви още, че планирал реформи в партията. Глупости били критиките на социалистите за пълзящата диктатура. "Няма диктатура, защото всеки може да излезе и да ме напсува. ГЕРБ се клати сама. Няма външна намеса в скандалите", увери Бойко Борисов.

 

"Важни сме за Русия, както и за всички останали", стана ясно от думите му. "Може да сме и с Китай, със САЩ, с Орбан и Юнкер", според министър-председателя.

 

"В здравеопазването не е правено толкова, колкото досега", похвали се Борисов.

 

"Много работа се върши. Не се чувствам уморен". Амбицията му е да построи АМ Хемус: "За 2-3 години Северна България ще е друга."

 

За цената на властта той си спомни възхода и падението на Тодор Живков и на Симеон Сакскобургготски. "Затова ме е яд на партията", каза Борисов. "Никой политик не е обичан приживе. Няма да си отидем като маскари", закани се той. "Десетилетия ще се говори за това, което сме направили, още имаме сили", допълни Бойко Борисов.

 

За пръв път той сподели и плановете си за оттегляне от политиката. "Изкарвам си мандата, отивам си в Банкя и давам път на млади хора", каза премиерът и лидер на ГЕРБ.

 

Източник: в-к Сега