<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78517" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ветко Арабад...

Бойко Борисов след рапорт от Щаба: Здравната ни система се бори героично с Covid-19 (видео)

23 Ноември 2020
0 3895

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на съвещанието здравният министър Костадин Ангелов докладва данни за развитието на пандемията от Covid-19 на територията на България. Бяха обсъдени конкретните параметри по отношение на заболеваемостта и смъртността в страната.

България изпреварва по смъртност от Covid-19 страните с по-строги мерки в ЕС

Беше направен преглед и на натовареността на болничните заведения у нас.

“Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента. Винаги на първо място, във всяко едно наше действие са стояли животът и здравето на българите. Радвам се, че имаме и много оздравели. В същото време следим и процента на заразените. С нито една мярка не трябва да се прекалява, нужен е баланс”, заяви премиерът.

И добави: “За да бъдат увеличени доходите и пенсиите, за да помагаме на бизнеса, дори за закупуването на ваксините или за подкрепата на болничните заведения –за всичко това трябва да имаме работеща икономика. Обсъждаме актуалната обстановка със здравния министър и членовете на Националния оперативен щаб. Всеки доклад на лекарите се анализира внимателно.”

В срещата взеха участие още председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и директорите на „Пирогов“ и на Александровска болница – проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов.

Източник: Правителствена пресслужба

Видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции