<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73358" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българите не ...

Бойко Борисов: Уважавам протестиращите, към провокаторите изпитвам неприязън (видео)

12 Септември 2020
0 2195

“Уважавам протестите на хората, няма досега случай протестиращи да са искали нещо от правителството или да са предлагали, и да не са били срещнати, изслушани, и да не им е бил решен проблемът.” Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на антиправителствените протести, които се провеждат вече над 2 месеца.

„Безспорно, тези провокатори, които се появиха в един момент – хвърляха бомби по полицаите и къртеха София, безспорно има платени от тях. Едните не трябва да се смесват с другите – към едните изпитвам безкрайно уважение, към другите – неприязън, който няма да спре“, каза премиерът.

Борисов: Не трябва да подавам оставка, мафията иска да ни свали (видео)

Борисов коментира, че всички политически фигури и партии, които участват в демонстрациите – вече са се провалили. “Как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези“, допълни той.

Евродепутатът Клеър Дейли: Думата „бандит“ приляга на Борисов и Гешев

На въпрос как ще коментира критиките на евродепутата Клеър Дейли към него и главния прокурор Иван Гешев, премиерът каза: „В същото време се видя, че има огромни критики относно президента Радев и всички останали. В ада на българския казан няма охрана – едните топът мен, ние топим Радев – едните евродепутати говорят с ЕНП, другите със социалдемократите. Най-елементарен пример, направи ми впечатление, че единственото, в което се обвиняват БСП на днешните избори е – фалшификация (…) Те искат да направят следващите избори, та те не могат да си направят своите и се обвиняват в манипулация, лъжа и измама. На кого да дадем“.

Относно призива на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за диалог между президента и премиера, Борисов посочи: „Аз съм готов да се събера и с „Триото“, и с Радев, и с всеки, но като ми обяснят какво ще правят във финанси, икономика, отбрана, ако щеш. Няма по-добро от диалог, но те не искат“.

Премиерът коментира, че изборите са след няколко месеца и след като опозицията предложи своите идеи за управление, хората сами ще изберат за кого да гласуват.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции