<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74975" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протестиращи...

Бойко Василев критикува окупацията на БНТ: Каним гостите си да отговарят на въпроси, а не да търпят обиди

05 Октомври 2020
0 4594

Водещият на “Панорама” Бойко Василев направи първи публичен коментар за атаките към гостите на предаването му, които се случват всеки петък от началото на протестите.

В коментар за “24 часа” той припомня, че причакването на гости след “Панорама” се е случвало и преди през годините – 2013-а и 90-те.

“Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди. Агресията, която някои от тях понасят, не помага на никакви каузи. Защото колко хора ще харесат сцени, в които мнозина гонят и унижават един, защото мисли различно? Освен достойнството на личността, тук има най-малко три журналистически казуса.

Някои очакват, че “Панорама” ще бъде принудена да заеме страна в една или друга посока. Това няма да стане.

Други смятат, че чрез натиск определени групи ще влязат в предаването за сметка на други. И това няма как да стане”, категоричен е водещият.

Той допълва: “Панорама” позволява диалог. Това очевидно обърква, дори дразни. Защото днес диалогът не е на мода. В САЩ демократите ходят в CNN, републиканците – във FOX. Социалните медии ни учат да искаме от медиите само “своите”; “чуждите” нямат право на глас.

Дали и в България не вървим към медии на властта, медии на опозицията, медии на протеста? Може би бъдещето е на медията ехо-балон: ако обичаш паста, всеки ден ще ти сервира спагети, тортелини или лазаня.

Ние от “Панорама” обаче вървим по друг път. Той е зададен в самото име на предаването и от европейските представи за обществена телевизия. Изпитваме трудности, правим грешки, търпим критика, но вярваме, че трябва да има и журналистика, която не стои в агитките, а между тях. Зрителите знаят защо”, завършва Василев коментара си за събитията, които всеки петък превръщат самата “Панорама” в новина.

Протестиращи освиркаха Корнелия Нинова при излизането ѝ от БНТ под полицейска охрана (видео)

Припомняме, че демонстрантите вече на четири пъти блокираха сградата на БНТ в опит да осуетят напускането на гостите. Първият път председателят на групата на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова чакаха повече от час, преди да бъдат изведени с полиция. По същия начин се наложи да напуснат социалният министър Деница Сачева и седмица по-късно здравният ѝ колега Костадин Ангелов.

Полицаи разблъскват грубо протестиращи, за да изведат здравния министър от БНТ (видео)

Миналия петък правосъдният министър Десислава Ахладова успя да се измъкне от капана на протестиращите, но за сметка на това гнева им отнесе друг гост в студиото – политологът Стойчо Стойчев, който си тръгна под обстрел от яйца.

По-горе можете да видите кадри, разпространени в социалните мрежи, показват как органите на реда разблъскват грубо протестиращи, за да изведат министър Костадин Ангелов от сградата на БНТ, след участието му в предаването “Панорама”.

Източник: “24 часа”

Снимка: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Людмил Христов

    17 Октомври 2020

    Мога да кажа че Господари на Ефира бяха Готини !!! Сега защитават мутрите като Черепа !!!

Реакции